Neyzen Keskin, üniversitedeki baskını anlattı

Hacettepe Üniversitesi'nde, kendini solcu olarak lanse eden grubun baskını sebebiyle konserini iptal etmek zorunda kalan neyzen Ömer Faruk Keskin, etkinliğin nasıl engellendiğini anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe öğrencilerinin daveti üzerine konser vermek için Beytepe Kampüsü'nde bulunan Mehmet Akif Kültür Merkezi'ne geldiğini ifade eden Keskin "İnsanlığa hizmet etmiş bir büyüğü anmak için burada toplanmışken bizim de anlayamadığımız bir şekilde bir saldırı oldu. İçeride daha fazla bir sıkıntı yaşanmaması için sazende arkadaşlarla alanı terk etmek durumunda kaldık." dedi. Farklı şekilde kümelenmiş insan guruplarının, içeriden gelen direktifler doğrultusunda gelenleri uzaklaştırdığını ve alanı terk etmeye zorlandığını anlatan Keskin, şöyle devam etti: "Biz Kemalizmi anamıyorsak siz de peygamberinizi anamazsınız şeklinde tartışmalar oluyordu."

Neyzen Keskin'in asistanı Ömer Ersan da Hz. Peygamberi anmak için Mehmet Akif Kültür Merkezi'ne geldiklerini; ancak kendilerini solcu olarak lanse eden kişiler tarafından engellendiklerini anlattı. Ersan, "Dini üniversiteye sokmayız, peygamberinizi gidin başka yerde anın gibi engellenmeler karşısında salona giremedik." dedi. Özel güvenlik görevlilerine tepki gösteren Ömer Ersan "Neden peygamber Türkiye'de anılamıyor? Bu çok acı verici bir olaydır." dedi. Rektörlüğün hiç bir önlem almamasını eleştiren Ersan, "Programın bitiş saatine kadar beklendi. Sonra da size ayrılan saat doldu dağılın dendi. Şuna getirildi, biz programın yapılmasına izin verdik ama kesinlikle yaptırmayacağıza getirildi." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber