TBMM Danışma Kurulu'nda AK Parti ve CHP uzlaşma sağlayamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma saatlerinin uzatılması ve gündem değişikliği, CHP'nin ise dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi istekleri üzerinde uzlaşma sağlanamadı.

TBMM Danışma Kurulu, AK Parti'nin isteği üzerine, TBMM Başkanı Vekili İsmail Alptekin başkanlığında toplandı. Toplantıda, AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nun bugün saat 15.00-23.00, 14 Haziran Salı günü 15.00-23.00, 15 Haziran Çarşamba günü 14.00-23.00, 16 Haziran Perşembe günü 14.00-23.00 saatleri arasında çalışmasını önerdi. AK Parti'nin önerileri arasında ayrıca, 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk ve kadrolaşma iddialarına ilişkin olarak AK Parti milletvekilleri tarafından verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi ile TSK İç Hizmetler Yasası'nda değişiklik yapan tasarı ve Çevre Yasa Tasarısı'nın, gündemin ön sıralarına çekilmesi yer aldı.

CHP ise AK Parti Kayseri Milletvekili Adem Baştürk ile TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil hakkındaki Anayasa- Adalet Karma Komisyonu raporlarının görüşülmesini istedi.

Uzlaşma sağlanamayan toplantıdan ayrılırken AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, TBMM'yi 1 Temmuz'da tatile sokma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise sık sık Genel Kurul'un çalışma saatlerinin değiştirilmesine karşı olduklarını, daha insani bir çalışma düzeni istediklerini ifade etti.

AK Parti ve CHP'nin önerileri, uzlaşma sağlanamaması nedeniyle grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'nun gündemine getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber