Seçimleri kaybeden belediye başkanı çaycı oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2005 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'nin merkeze bağlı Karaatlı Beldesi eski Belediye Başkanı Süleyman Sağlam, başkanlığı kaybedince okul kantininde çaycılık yapmaya başladı. 68 yaşından sonra kantin işletmeciliği ve bilgisayar sertifikası alan eski başkan, şimdi yabancı dil öğrenmek istiyor.

Karaatlı Beldesi'nde 1999 ve 2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Süleyman Sağlam seçimleri kaybedince kendisine iş aramaya başladı. Birçok yere müracaat eden eski başkan Sağlam, gittiği her yerden yabancı dil ve bilgisayar sertifikası olmadığı için ret cevabı aldığını ve bu nedenle 68 yaşından sonra okumaya başladığını söyledi. En sonunda Atabek Lisesi'nin kantin ihalesini kazanarak, çaycılık yapmaya başladığını belirten Sağlam, hizmet ettiği kişilerin kendisinden 40 yaş küçük olmasının zoruna gitmediğini, onlardan küçükken okuyamadığı için öğrenemediği bilgileri aldığını ve mutlu olduğunu ifade etti.

Sağlam, "Karaatlı Belediye Başkanlığı bitince biz de çalışma aşkı ve hizmet aşkı bitmedi. 'Ne yapayım' diye düşündüm. Okumayı çok istiyordum, okutan olmadı. Daha sonra ben okutmak istedim, okuyan olmadı. Boş duramıyorum illa ki çalışmak istiyorum. Bu yaşıma kadar genellikle bilgi toplamak için çalıştım. Okul demek, öğrenmek, öğretmek demek. Burada kantincilik işini yapmadan önce Halk Eğitim Merkezi'nde hijyen kurslarına gittim ve 3 ay devam ederek hijyen sertifikasını aldım. Öğrencilerin arasında kendimi öğrenci gibi hissediyorum. Sabah erken saatlerden akşam okul bitene kadar onların arasında kendimi öğrenci gibi hissediyorum. Bu arada öğretmenlerimizden çocukken okuyamadığım, öğrenemediğim şeyleri öğrenme şansı buluyorum" dedi.

"BİLGİSAYAR SERTİFİKASI ALDIM, SIRA İNGİLİZCE'DE"

Başkan olduğu dönemlerde belediyede kullanılmak üzere 6 adet bilgisayar aldığını, ancak bozulur düşüncesiyle hiçbirine el sürmediğini vurgulayan Sağlam, "Azmettim başkanlıktan sonra 160 saat bilgisayar kursuna giderek sertifikamı aldım. Benim gibi bilgisayar bilmeyenlere özellikle tavsiyem, bilgisayar kursuna gitsinler ve sertifika alsınlar. Bana memleketimde 'Akıllı adam' derler ama kursa gidince gördüm ki, zerre kadar aklım yokmuş. Şu an hiç olmazsa denizin kıyısına yarım adım yaklaşmışım gibi hissediyorum kendimi. Okul kapandıktan sonra her gün eve gidiyorum ve bilgisayarla uğraşıyorum, bana bilgi veriyor, bu da beni çok mutlu ediyor. Ancak bu sertifika da yetmiyor, bundan sonra yabancı dil kursuna giderek İngilizce öğrenmek istiyorum. Başkanlıktan sonra iş aradım, gittiğim her yerde bana 'Bilgisayar biliyor musun, yabancı dil biliyor musun?' diye sordular ve iş bulamadım. İş arayan bütün gençlere tavsiyem hem bilgisayar sertifikalarını alsınlar, hem de yabancı dil öğrensinler. Yoksa iş bulmaları çok zor" diye konuştu.

"Ben başkan oldum, başka iş yapamam" diye bir şeyin söz konusu olmadığını dile getiren Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hem başkan oldum, hem çaycılık yapıyorum. Hem patronluk yaptım, hem çıraklık yapıyorum. İlim beşikten mezara kadardır, çalışmak da ölünceye kadardır. Ayrıca çaycılık yaptığımda da mutlu oluyorum, çünkü hizmeti seviyorum. Belki hizmet ettiğim kişiler benden 40 yaş küçük ama çalışmak bende bir aşk olduğu için beni mutlu ediyor. Birilerine el açarak bedava kazanç yemektense kendi kazancımı yemek beni daha mutlu ediyor." "Her başarılı erkeğin arkasında iyi bir kadın vardır" diyen eski başkanın eşi Sakine Sağlam ise, hayatın müşterek olduğunu ve her zaman kocasının arkasında yer aldığını ifade ederek, kocasıyla gurur duyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber