Kayseri'de toplu nikah ve düğün töreni

Kayseri'de nişanlı olup da maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftler için toplu nikah ve düğün töreni yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençleri Evlendirme ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı İsmail Cıngıllıoğlu, evlenenler fotoğrafında yerini almak isteyen ihtiyaç sahibi nişanlı çiftleri derneğe müracaat etmeye davet etti.

1997 yılında kurulan Gençleri Evlendirme ve Aileyi Koruma Derneği bugüne kadar 2 binin üzerinde yoksul ve dar gelirli çifti evlendirdi. Duvarları evlendirilen gençlerin fotoğraflarıyla dolu olan dernek, geleneksel hale getirdiği toplu nikâh ve düğün töreninin 17'incisini yapmaya hazırlanıyor. Dernek, nişan yapmış ancak evlenecek maddi imkânı bulunmayan çiftlere, damatlık ve gelinlik temininin yanı sıra giysi, yatak odası ya da oturma odası takımlarından birisi, fırınlı ocak ve zaruri mutfak ve ev gereçleri ihtiyaçlarını karşılayacak. 19 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek başvurular, Gazioğlu Çarşısı'nda bulunan dernek bürosuna yapılabiliyor. Şu ana kadar 6 çiftin toplu nikah ve düğün için müracaat ettiğini belirten Dernek Başkanı İsmail Cıngıllıoğlu, nişan yapmış, resmi nikah engeli bulunmayan, Kayseri'de ikamet eden ve derneğin üyelerinden oluşan araştırma komisyonundan ?muhtaç' raporu alan her çiftin müracaat edebileceğini söyledi. Evlilik yardımında, annesi, babası ya da ikisinden birisini kaybetmiş öksüz ve yetim çiftlere öncelik tanıdıklarını ifade eden Cıngıllıoğlu, "Dernek olarak bugüne kadar senede ortalama 150 çiftin evlenmesine vesile olduk. İmkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen nişanlı çiftleri, evlenenler fotoğrafında yer almaya davet ediyoruz." dedi.

Evlenmenin Peygamberimiz'in (SAV) sünneti olduğunu hatırlatan Dernek Genel Sekreteri Ramazan İlkaya da, evlenemeyen nişanlı çiftlerin mutluluklarına ortak olmanın tarifi imkansız bir duygu olduğunu ifade etti.

Bu yıl 17'incisi düzenlenecek Geleneksel Toplu Nikah ve Düğün töreni, 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü Melikgazi Belediyesi Nikah Salonu'nda başlayacak. Nikah kıyma işleminin ardından aynı gün SDF Düğün Salonu'nda düğün yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber