Altın Portakal'ın afiş yarışmasına rekor başvuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afiş yarışmasına rekor sayıda başvuru olduğu açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yarışma için 177 kişinin eserleriyle başvurduğu bildirildi. Yarışmaya başvuran kişi ve eser sayısındaki rekorun 2004 yılında düzenlenen 41. festivalde kırıldığı hatırlatılan açıklamada, "O yarışmaya 103 grafik sanatçısı, 150 eserle başvurmuştu. Tek eserle katılma koşulu getirildiği halde bu yılın afiş yarışmasında sanatçı sayısında olduğu gibi eser sayısında da rekor kırıldı." denildi.

Yarışma sonucu 16 Mayıs 2012 Çarşamba düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Toplam 8 bin lira ödülle yarışma sonunda birinciye 5 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira para ödülü verilecek. Birincilik ödülüne değer görülen afiş 49. Uluslararası Antalya altın Portakal Film Festivali'nin tanıtım materyali olarak kullanılacak. Jürinin sergilenmeye değer gördüğü afişler ise festival kapsamında açılacak sergide sinemaseverlerle buluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber