Başkan Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde kimsenin hakkı yenmeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraklı Belediyesi ile birlikte yapacakları Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin protokol imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Kimsenin hakkı yenmeyecek. Herkesin menfaati, kuyumcu terazisinde tartılacak.? dedi.

Yerinde şehir yenileme alanında önemli ve örnek bir uygulama olacak projenin imza töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, "Biz kentsel dönüşüm konusunda en deneyimli belediyeyiz. Aynı şeyi Kadifekale'de gerçekleştirdik." şeklinde konuştu. Bayraklılara seslenen Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kadifekale ve Yalı Mahallesi'nde olduğu gibi burada da kimsenin hakkı yenmeyecek. Herkese eşit ve adil davranılacak. Herkesin menfaati, kuyumcu terazisinde tartılacak. Adil olmadığınız zaman belediye başkanlığı yapamazsınız. Adil olmadığınız zaman kent dönüşümünü yapamazsınız ve güven tesis edemezsiniz. Adil olmadığınız zaman siz bu kenti yönetemezsiniz, sokağa çıkacak yüzünüz olmaz. Bir belediye başkanının, siyasinin, yöneticinin bir numaralı sığınması, güvencesi, koruması, zırhı adaletinden gelir. Adil davranıyoruz, adalet istiyoruz."

Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dönüşüm projelerinin Bakanlar Kurulu'nda beklediğini söyleyen Kocaoğlu,?İzmir ev ödevini yaptı, projeleri Bakanlar Kurulu'na gönderdi. Bazı projeler, İçişleri Bakanlığı'nda bir sene bekledi. Bakanlar Kurulu'na gitti, oradan da bir haber yok. Bakanlar Kurulu'na giren, bir günde kent dönüşümü projeleri onaylanan kentler var. Bu İzmir'in projesi niye onaylanmaz? Kadifekale'de bu işi başardık, bunu da başaracağız diye mi endişe duyulur?? dedi. Bir ülkede demokrasinin, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yetkilerinin arttırılması ile sağlanabileceğini ifade eden Kocaoğlu, demokrasinin yerelden başladığını belirtti.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise şehir dönüşümünün ilçelerinin kurtuluşu olduğu kadar bütünüyle İzmir'in sosyal ve ekonomik olarak sıçraması anlamına da geldiğini söyledi. Birinci derece deprem kuşağında olan İzmir'in depreme karşı korunmasının, şehir dönüşümünün birinci konusu olduğunun altını çizen Başkan Karabağ, ?Pilot olarak 60 hektarlık bir alan belirledik. İzmir'in her yerinden herkesin görebileceği, manzaralı, kat karşılığı sisteme açık, rantı yüksek bir bölge. Zeminlerin iyi çıkmasını da pilot bölgeyi seçerken gözönüne aldık. Dolayısıyla kentsel dönüşümün buradan daha kolay başlayacağı düşüncesi bizde hakim oldu.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber