Çıplak tepeler 100 bin fidanla yeşerecek

Elbistan'a bağlı Doğan beldesinde yeşil harekatı başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgedeki çıplak tepeler, 100 bin fidanla yeşillendirilecek. Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Elbistan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği'nin girişimleri ile temin edilen 100 bin adet fidanın Doğan Kasabası'nda dikimine başlandı. Fidanların toprakla buluşması için onlarca kasabalı seferber olurken fidan dikimi sırasında konuşan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği de ?Geleceğe yapılacak en güzel yatırım? değerlendirmesini yaptı. Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Elbistan Ağaçlandırma Şefliği'nin Doğan Kasabası Dikili Mevkii'ndeki ağaçlandırma çalışması Cumartesi günü başladı. Bölgede bin 100 dönümlük alanda 100 bin sedir ve karaçam fidanının toprakla buluşturulması için kasaba halkı da seferber oldu.

Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün daha yeşil ve yaşanılabilir bir Elbistan oluşturmak için başlattı ağaçlandırma çalışmalarının en kapsamlılarından biri olan Doğan kasabasındaki alanın orman müdürlüğüne tahsis edilmesi için büyük uğraş verdiklerini kaydetti. Dikili mevkiindeki fidan dikiminin hava şartlarının elverişli olması halinde 10 günde tamamlamayı planladıklarını belirten Mezdeği, ?Aslında biz fidanları, geçtiğimiz yıl sonbaharda dikmeyi planlıyorduk. Ancak olumsuz hava şartları nedeniyle bir türlü bu çalışmayı başlatamadık. Ağaçlandırma alanı olarak kasabamızın seçilmesi sevindirici bir gelişme.? dedi.

Fidanların, zarar görmemesi ve bakımının yapılması için de ellerinden geleni yapacaklarını hatırlatan Mezdeği, ?Fidan dikiminin tamamlanmasının ardından bölgeyi tel örgüyle koruma altına alacağız. Ayrıca bir personel de burada sürekli olarak görev yapacak ve fidanların bakımıyla ilgilenecek. Bu çalışma ile ?orman fakiri' sayılabilecek bölgemiz, dikilecek her fidanla toprağına sahip çıkacak, topraklarımız erozyona uğramayacak, insanlarımız daha yeşil bir doğa ve temiz bir çevrede yaşayacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber