Manisa'daki matematik olimpiyatında dereceye girenler ödüllerini aldı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji tarafından il genelindeki ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen matematik olimpiyatında dereceye giren öğrenciler, törenle ödüllerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'ye hazırlanan öğrencilerin matematik seviyelerini ölçmek amacıyla bu yıl 11.'si düzenlenen yarışmaya, 64 okulun 6, 7 ve 8. sınıflarından toplam 571 öğrenci katıldı.

Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler, okulları ve öğretmenlerini ödüllendirmek için Şehzade Mehmet Koleji'nde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Şenay, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nişancı, öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Şube Müdürü Şenay, matematiğin insanların hayatının her kesiminde olduğunu söyledi. Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'ni böyle bir yarışma düzenlediği için kutlayan Şenay, ?Dereceye giren veya giremeyen öğrencileri alkışlıyorum ve bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.? dedi. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara ise katılan öğrencilerden 41'inin madalya ve hediye almaya hak kazandığını belirterek, ?Geçtiğimiz yıl aynı yarışmaya, 61 okuldan 560 öğrenci katılmıştı. Her yıl daha fazla katılım olması, bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke daha fazla öğrenciye, hattâ öğretmenlerimize yarışma ve başarma heyecanını tattırabilsek.? diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileriyle okul ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler, plaket ve katılım belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber