Ünyede, ödüllü gezi fotoğrafçılığı yarışı düzenlenecek

Ünye'de 12, 13, 14, 15 Temmuz 2012 tarihlerinde sergiler, seminerler ve fotoğraf yarışmasından oluşan I. Ünye Fotoğrafçılar Buluşması ve Fotomaratonu etkinliği düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünye Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, Ünye Tarih Araştırma Grubu ve Ünye Fotoğrafçılar Grubu'nun katkıları ile düzenlenecek olan programın en önemli bölümünü, fotoğraf yarışması oluşturacak. Programın ilk gününde başvurular kabul edilecek. İkinci ve üçüncü gün geziler düzenlenecek ve fotoğraflar bu gezi güzergahlarında çekilerek akşam teslim edilecek. Son gün ise değerlendirme yapılarak ödüller verilecek. Seçici kurulda Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden grafik tasarımcı Prof. Dr. Sadık Karamustafa, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, fotoğraf sanatçısı Bekir Ormancı, Ordu Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Emin Öztürk, İz Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Sokol ve inşaat mühendisi Eren Tokgöz yer alacak.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ?Birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü bin TL, üçüncülük ödülü 750 TL şeklinde olacak.

Ayrıca 3 esere de 500 TL mansiyon ödülü verilecek. Programda seminer ve sergiler de yer alacak. Yyarışmaya katılan eserlerden sergilemeye değer görülenlerden en fazla 40 tanesi için 100 TL ödeme yapılacak. Bilindiği gibi, fotoğrafçılık görsel sanatların önemli dallarından biridir. Bazen bir tek kare fotoğraf bir kurumun, bir kentin hatta bir ülkenin tanıtımına yetmektedir. Bu yarışma ile hem ilçemizde fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak, hem de bu suretle Ünye'nin tanıtımı amaçlanmaktadır. Fotoğraf sanatına ilgi duyan hemşehrilerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber