Belediye Başkanı makam arabasına tüp taktırdı

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan'ın 7-8 yaşındaki Kartal marka makam arabasına tüp taktırmış olması işadamları tarafından takdirle karşılandı.

ABDULLAH MURADOĞLU

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu'nun Hatay ve Halep'de düzenlediği gezi verimli geçti. Başta Adana Valisi olmak üzere Antakya, Kırıkhan ve Reyhanlı Belediye başkanlarını ziyaret eden işadamları geziden keyifli ayrıldılar. MÜSİAD heyetiyle bir araya gelen belediye başkanları, mütevazi ve sade kişilikleriyle dikkat çektiler. Özellikle Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan'ın 7-8 yaşındaki kartal marka makam arabasına tüp taktırmış olması işadamları tarafından takdirle karşılandı.

Belediye yönetimi olarak tasarrufa büyük önem verdiklerini, israfa geçit vermediklerini vurgulayan İsmail Turan iş için bile olsa Ankaraya otobüsle gidip geliyormuş. MÜSİAD heyetine bölge hakkında bilgi veren Kırıkhan'ın AK Partili Belediye Başkanı İsmail Turan da, "İşadamları gelsinler, her kolaylığı sağlarız, yeterki yatırım yapsınlar, istihdam etsinler" dedi. Cilvegözü Sınır Ticaret Merkezi'nin açılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Turan, "Bu gerçekleşirse ilçelerimizi çok olumlu etkiler" dedi. Turan, Muş'lu olduğu halde 2 dönem belediye başkanı seçilmiş. İbrahim Güder başkanlığındaki heyeti kabul eden Hatay Valisi Abdulkadir Sarı da "30 Eylül 2005 günü Başbakan Erdoğan'ın himayesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden 170 bilim adamının katılacağı bir sempozyum düzenledik. Bu etkinliklerde üç dinin müziğini de bir arada sunacağız. Amacımız hem Antakya'yı tanıtmak ve inanç turizmini artırmak hem dünyanın barış ortamına katkı sağlamak" dedi. Suriye ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin bölgede ekonomik hayata olumlu katkılar sağladığını ifade eden Vali Sarı, inşaatı devam eden Hatay Havaalanı'nın İl Özel İdare Bütçesiyle yapılan ilk havaalanı olacağını söyledi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber