Yeraltı çöp konteynerleri yaygınlaşıyor

Başiskele Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında Kocaeli'ye örnek olan yeraltı çöp konteynırları ile bir ilke imza atmıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başiskele Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında Kocaeli'ye örnek olan yeraltı çöp konteynırları ile bir ilke imza atmıştı.

Bu alanda öncü olan Başiskele Belediyesi bu sistemi daha da yaygınlaştırarak ilçenin dört bir noktasına yerleştirmeye davam ediyor. İlçenin daha temiz ve daha güzel görünmesi için çalıştıklarını belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, bu sistemle çöp atma bacası sayesinde konteynerin çevresinin temiz kaldığını ve güzel görünümlü olduğunu söyledi. Böylelikle koku ve sinek oluşumunun engellendiğini belirten başkan Ayaz, merkezi yerler ve toplu yaşam alanlarına monte edilen sistemin giderek yaygınlaştırılacağını söyledi. Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde üretimi devam eden yer altı çöp konteynerleri 2 bin 400 litre hacimli olup 3 bacalı olarak yapılıyor. Şu ana kadar 31 noktada kullanılan bu uygulamadan vatandaşlarla oldukça memnun.

Pedalla açılabilen kapak sayesinde mahalle sakinleri, ellerini konteynere değdirmeden çöplerini atabiliyor. 9 adet üretimi tamamlanan konteynerler sırasıyla belirlenen alanlara monte ediliyor. Kokuyu azaltan ve sinek oluşumunu durduran bu sistem sayesinde sokak hayvanlarının çöpleri karıştırıp dağıtmasının da önüne geçiliyor. Başiskele Belediyesi ekipleri son olarak Bahçekent Konutlarına ve Panorama Evlerinin girişine 2 adet 3 bacalı 2 bin 400 litre hacimli yer altı çöp konteyneri yerleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber