Demir: Turizmde değişime karşı duranlar sektöre zarar veriyor

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, değişime karşı duranların sektöre ve kente zarar verdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Demir, yaptığı açıklamada, turizmle ilgili eleştirilerin yapıcı olmadığını, bu konuda söylenenlerin, olası hataları düzeltmek yerine eleştiri maskesi altında, kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik linç kampanyasına dönüştüğünü vurguladı.

Uzun vadede bu durumun acı faturasını Mersin'in ödeyeceğini savunan Demir, dünyada en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi için başlatılan çalışmalarda turizmin rolünün çok önemli olduğunu dile getirdi. Mersin'in tüm kurum ve kuruluşları ile bu süreçte önemli başarılara imza attığına işaret eden Demir, hükümet ve valiliğin desteklediği çalışmaların özellikle eleştirildiğini vurguladı.

Turizm konusunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz havanın Mersin'in kaderini etkileyeceğine dikkat çeken Demir, şunları kaydetti: ?Son günlerde yaşanan gelişmeler, bizleri fazlasıyla rahatsız ediyor. Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın verdiği demeçlerde Mersin'i örnek göstermesi azmimizi artırıyor. Fakat gelişmelerin olumlu yansımalarını kentle paylaşırken, turizmle ilgili çalışma yapılmıyor diyerek kişi ve kurumların eleştirildiğini görüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber