6 bin nüfuslu ilçedeki Mevlit'te 12 bin kişiye köfte ikram edildi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Peygamber Mevlidi'nde, 12 bin kişiye ızgara köfte ikram edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günlerdir hazırlıkları yapılan organizasyon dolayısıyla ilçede tam bir bayram havası yaşandı. Çeşitli şehirlerinden ve çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı. Organizasyonda en dikkat çeken taraf ise 6 bin 500 nüfusu ilçede 12 bin kişilik köfte ikram edilmesi oldu. 1,5 ton dana etinden hazırlanan 70 bin adet köfte, 50 kişilik ekip tarafından 2 saatte pişirilerek dağıtıldı.

Manyas halkının günlerdir hazırlıklarını yaptığı organizasyon, ilçe meydanında kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan organizasyonda Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman ve şehrin önde gelenleri, misafirleri hükümet konağı önünde gül suyuyla karşıladı. Etkinliğe Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, Salur Belediye Başkanı Fethi Kilercioğlu, Manyas İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, Manyas Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Osman Çenet ve binlerce kişi katıldı. Sunuculuğunu Kamil Akıncı'nın yaptığı program, ilçedeki din görevlilerinin Mevlit okumalarıyla başladı. Daha sonra hafızlar Hızır Özkök ve Abdurrahman Doğan tarafından Kur'ân okundu. Bandırma İlahi Grubunun ilahi ve kasideleri de programa renk kattı.

Programda vatandaşlara, Hz. Muhammed (SAV)'i temsilen 2 bin adet gül, İzmir Merkez Vaizi Necdet İçel'in, "Peygamberliğe Yapılan İtirazlar" isimli kitabından da bin adet dağıtıldı. İlçe Müftüsü Çakıl, yaptığı konuşmada Manyas halkının katkılarıyla programın dokuz yıldan beri yapıldığını söyledi. Manyas'ın Peygamber aşkıyla yanıp tutuşan bir ilçe olduğunu ifade eden Çakıl, maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Başkan Kahraman de katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, her yıl daha güzel organize olduklarını söyledi. Daha sonra Vaiz İçel, "Peygamber'in Ahlâkı ve Fazileti" konulu bir konferans verdi. Programda ayrıca vatandaşlar tarafından okunan 4 bin 654 Yasîn, 4 milyon 559 bin 400 tevhit, 164 bin İhlas, 50 bin Ayetel Kürsî ve 5 milyon 110 bin salatüselam için İçel tarafından dua edildi.

Programda en dikkat çeken etkinlik ise bütün Manyas halkının destekleriyle organize edilen yemek oldu. Hazırlıkları günler öncesinden yapılan organizasyonda işadamı İsmail Oktan'ın başkanlığında 50 kişilik bir ekip tarafından, yaklaşık 12 bin kişilik mangalda köfte ikram edildi. İşadamı Oktan, her yıl vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldığını, bu yıl ise köfte, pilav, tatlı ve ayrandan oluşan bir menü ikram edildiğini söyledi. Bunun için yaklaşık 1,5 ton dana eti kullandıklarını ifade eden Oktan, "Yaklaşık 12 bin vatandaşımıza yemek ikramı yapacağız. Halkımız, bu organizasyondan çok memnun. Bu şekilde cemiyetlerin büyüyürek devam etmesini istiyoruz. Biz inanıyoruz ki bugün Peygamber Efendimiz (SAV) aramızda. Onun için ne yapsak azdır. Kardeşlik duygularının zayıfladığı bir zamanda bu kadar insanın biraraya gelmesi çok önemli." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber