Beş günlük bebek çanta içerisinde sokağa bırakıldı

Adıyaman'da, beş günlük olduğu tahmin edilen bir bebek, ailesi tarafından çanta içerisine konularak sokağa bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kız bebek, polis ekipleri tarafından çantaya konulmuş bir şekilde sokakta bulundu.Bebek, polis tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek2 binasına götürüldü.

Normal doğumla dünyaya geldiği tahmin edilen kız bebek, zayıf olması ve sarılık hastalığının olduğunun tespit edilmesi üzerine sağlık görevlileri tarafından yoğun bakım servisine alındı.

Hastaneye ilk geldiğinde kısa süreli solunum durması yaşayan bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Zülfikar Işık, ?Hastanemize sabah saatlerinde sanayi bölgesinde bulunduğu söylenen bebek getirildi. Bizim tahminlerimize göre 4-5 günlük bir bebek. 2 kilo 800 gram olan bebekte gelişme geriliği var. Muayenelerde miyadında doğduğu görülüyor. Hastanın ciddi sağlık sorunu görünmemekle birlikte ilk geldiğinde abne (kısa süreli solunum durması) tespit edildi. Ayrıca, sarılık var. Bunlarla ilgili tetkik ve tedaviler sürdürülüyor? dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, buluntu bebeğe hastanede bakılacağı ve önümüzdeki günlerde Genel Müdürlüğün tespit edeceği ve evlat edinmek için sırada bekleyen bir aileye evlatlık olarak verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber