Bakan:TSE yüzünden imzasız tehdit mesajları alıyoruz

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSE'deki yolsuzluk konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ancak rüşveti tam olarak yakalayamadıklarını söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TSE konusunda imzasız tehdit mektupları aldıklarını söyledi.

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TSE'deki yolsuzluk tartışması ile ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ancak rüşveti tam olarak yakalayamadıklarını söyledi. Coşkun, imzasız tehdit mektupları da aldıklarını da açıkladı.

1000 DOSYA KARALANMIŞ:

Gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Coşkun, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı görevlendirdiğini ve Kurul müfettişlerinin inceleme başlattığını hatırlattı. 1000'in üzerinde dosyada karalama ve tarife değişikliğine rastlandığını anlatan Coşkun, Teftiş Kurulu'nun yolsuzluklara sebebiyet verecek tespitler yaptığını ve bu doğrultuda bazı çalışanların savcılığa sevk edildiğini bildirdi. Savcılığın kararıyla da, İstanbul Emniyeti'nin yaptığı bir operasyon ile 19 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Coşkun, bunlardan 7'sinin tutuklandığını, bir tanesinin tutukluluk hali devam ederken, 6'sının ise tutuksuz yargılandığını bildirdi.

ZAMANINDA YAPTIK:

TSE Başkanı Kenan Malatyalı'nın da kanuni yetkisini kullanarak 14 personeli görevden aldığına işaret eden Coşkun, bunların mahkemelerinin halen devam ettiğini kaydetti.

CE YOLSUZLUĞU:

Türkiye'nin altyapısı hazır olduğu halde, AB'nin onaylamaması nedeniyle hala akredite edilen kuruluşların CE belgesi veremediğine işaret eden Bakan, CE işareti taşıyan Avrupa menşeli malların, yeniden laboratuvarlara girmeden gümrüklerden geçebildiğini dikkat çekerek, müfettişlerin tespit ettiği yolsuzluklardan bir tanesinin bu konuda olduğunu bildirdi. Coşkun bu tespite göre, CE belgesi olmayan mallara CE belgesi varmış gibi rapor verildiğini, böylece bu malların gümrüklerden rahatlıkla geçtiğini söyledi.

AVRUPA DAMGASI:

Yine CE belgesi bulunmayan Uzakdoğu mallarının AB menşeli mal gibi gösterilerek gümrüklerden geçtiğini ifade eden Coşkun, ayrıca gümrük tarife pozisyona dahil mallar için ödenmesi gereken bir para bulunduğunu, ancak söz konusu malın gümrük tarife pozisyonu belgesinde usulsüz değişlikler yapılarak, bazı malların ya gümrüksüz ya da düşük gümrükle yurda sokulduğunun tespit edildiğini söyledi.

RÜŞVETİ GÖRMEDİK, YOLSUZLUK VAR:

Coşkun, ?Bu operasyonlarda tam rüşveti yakalayamadık ama bu yolsuzluklara zemin hatırlayacak belgeler tanzim edildiğine göre, burada görevi ihmalden tutun birçok aksaklıklar olduğu anlaşılıyor' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber