Terminal işletmecileri kira faizlerinden dertli

Kütahya şehirlerarası otobüs terminali işletmecileri, düzenli ödeyemedikleri kiralara uygulanan yüzde 5 oranındaki zammın kalkmasını istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terminal içerisinde işletmesi bulunan Mustafa Gece (46), dükkanlarının kirasını ödeyemediğini, işletme kirasının bin 990 TL olduğunu, ancak kirasının aksaması nedeniyle uygulanan zammın 3 bin 585 TL olduğunu ifade etti.

Gece, "Otogarda sıkıntılarımız büyük. Vali Bey'den randevu istiyoruz, verilmiyor, Belediye Başkanı Mustafa İça'dan randevu istiyoruz, verilmiyor. Çözüm bulunmazsa herkes dükkan kapatmak zorunda kalacak. Dükkanlarımızın kirasını ödeyemiyoruz. Dükkan kirasından ziyade faizini karşılayamıyoruz. Bu faizleri kaldırsınlar. Yolcu geliyor garaja, servisler 5 dakika sonra kalkıyor, biz düzen istiyoruz. Artık bittik. Bu esnaf anahtarı çıkarıp gösteriyorsa bir sıkıntımız var demektir. Kira borçlarımız çok yüksek. Alınan encümen kararları tekrar gözden geçirilmeli. Bin 990 TL kira, faizi 3 bin 585 TL. Bunu ödemediğinde her ay yüzde 5 zam geliyor. Ben kirayı zaten zor ödüyorum, faizi nasıl ödeyeyim."

"ZABITALAR TEHDİT EDİYOR"

İşletmelerin önünde bulunan ürünlerin kaldırılmaması hususunda Çinigar İşletme ve İştirakler Birliği başkanına durumu anlattığını ifade eden Doğan Kural (32), birlik başkanının durumu zabıtaya intikal ettirdiğini ve gelen görevli zabıtaların da kendisini tehdit ettiğini iddi etti. Kural, terminale günde bin kişinin ancak geldiğini ifade etti. Kural, şunları söyledi:

"Şekerleme dükkanı sahibiyim. Kiralarımızın yüksek olduğundan şikayetçiyim. Üç aydır kiramı ödeyemiyorum. Çinigar işletme ve iştirakler birliği başkanının yanına gittim az önce. Mağduriyetimi kendisine beyan ettiğimde ise ben artık usandım, ilgilenemiyorum dedi ve durumu zabıtaya aksettirdi. Buradaki işletmeciler olarak biz biraz da olsa dükkanlarımızın önüne çıkmak zorundayız ve zabıta da tehdit ederek 'size zabıt tutacağım. Saat 14.05'e kadar kaldırmazsanız hepinize zabıt yazarım.' diyor. Buranın bir yolcu potansiyeli yok. Bizi Kütahya'nın en uzak noktasına bıraktılar. Ben günde 30- 40 TL satışla dükkan kapatıyorum ama benim aylık kira bedelim bin 560 TL ve 3 aydır ödeyemiyorum. Buna rağmen zabıta gelip dükkanın önündeki eşyalarını kaldır diyor. Peki ben nasıl satış yapıp da kiramı ödeyeceğim."

İŞLETMELERİMİZİ KAPATACAĞIZ

Geçtiğimiz yıl kullanıma açılan yeni terminal alanının fiziki şartlarının uygun olmadığına dikkat çeken Kural, "Kışın yağmur yağar, kar yağar, her yerden su akar. Belediye Başkanı Mustafa İça, buraya geldi ona durumu söyledim, akan yere teneke koyun dedi. Resmen bizimle dalga geçer gibi konuştu. Eskişehir'de yeni ihale oldu en pahalı dükkan bin TL. Şu an garajda 50 kişi yok. Ne garaj müdürü ne belediye ne de Özel İdare ilgilenmiyor. Kimse mesuliyet kabul etmiyor. Belediye başkanlığına dilekçe yazdık cevap verilmedi, randevu istedik kabul edilmedi. En son bir çaremiz kaldı, dükkanları kapatıp gideceğiz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber