İnternet adresleri, ?com' uzantısından kurtarılıyor

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Herkesin günlük yaşamının bir parçası haline gelen internet, artık ?com?, ?net? ve ?org? gibi uzantılardan kurtuluyor. Sanal alemin uzmanları, bu yeniliği, ?internetin daha da özgürleşeceği? yorumuyla karşılıyor.

İnternette her gün artan alan adlarının kısaltılması yönündeki çalışmalarda yeni alan adı yapıları ortaya çıkarıldı. İkinci nesil alan adı olarak kabul edilen Üst Seviye Alan Adı dağıtımı yakında başlayacak. Türkiye Bilişim Derneği (TBD), yeni sistemin Türkiye koordinatörlüğünü üstlendi. Yeni nesil alan adlarının, ?com?, ?net? ve ?org? uzantılarını almadan ?www.isim? şeklinde olacağını belirten TBD Başkanı Turhan Menteş, ?Bizim derneğimizin alan adı olan www.tbd.org.tr yerine, www.tbd adresini de kullanabileceğiz.? dedi. Menteş alan adı ücretinin 1000 dolar olarak belirlendiğini ve projenin amacını, dünyadaki tekelleşmeye karşı eğilimleri kırmak olduğunu bildirdi. Yeni alan adlarında .org, .tr gibi uzantıların yerini www.tbd, www.dergi.tbd, www.etkinlik.tbd gibi şirket veya kurum isimleri alabilecek.

Öte yandan bilgisayar korsanları, Amerikalı pop şarkıcısı Michael Jackson'ın intihar girişiminde bulunduğunu iddia eden virüslü e-postalarla bilgisayar sistemlerine girmeye çalışıyor. İnternet güvenlik firması Sophos'tan yapılan açıklamada, korsanların ?İntihar girişimi? başlıklı e-postalarla, ?Michael Jackson, dün akşam Neverland'deki çiftliğinde intihar girişiminde bulundu.? şeklinde mesaj gönderdiği, haberin tamamının bulunduğu iddia edilen internet sitesine girildiğinde ise bilgisayar sistemine virüs bulaştığı kaydedildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber