Gemlik'te keneye karşı ilaçlama çalışması yapılıyor

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte yeniden ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı mücadeleye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilisi Ebru Kurt, çalışmayla ilgili şunları söyledi: ?Gemlik Belediyesi olarak kene ilaçlama çalışmalarına başladık. Güvenliği sağlamak için tüm park ve bahçelerimizde ilaçlama çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bu çalışmalar muhtelif piknik alanlarında da sürecek. Ayrıca müdürlüğümüzün gözden kaçırdığı umuma açık alanların, mandıra ve ahırların, kene, sivrisinek ve karasinek üreyebilecek alanları, halkımızın bize bildirmesi ile gereken yardım ve hassasiyet gösterilecektir.?

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün diğer rutin olan ilaçlama ve dezenfeksiyon faaliyetlerine de devam ettiğini belirten Ebru Kurt, talep olduğu takdirde kamu kurumları, ticarethaneler ve konutlardan gelen istek doğrultusunda ücretli ilaçlama yapıldığını, vatandaşların 5134521-1131 numaralı telefon ile Beyaz Masa İletişim Servisi'ne taleplerini bildirmeleri halinde ilaçlama hizmetinden yararlanabileceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber