Başbakandan, milletvekillerine jest...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle eşlerinin arasını açtı. Erdoğan'ın evlilik yıldönümlerinde eşleri telefonla tebrik etmesi ve evlerine "özel not" yazarak çiçek yollaması, AK Partili milletvekillerini zor durumda bıraktı.

Başbakan Erdoğan'ın sürpriz telefonu ve çiçeği vekil eşlerini şaşkına çevirirken, milletvekillerinin evlilik yıldönümlerini hatırlamaması aile arasında mini krizlere yol açtı.

Başbakanın telefonuyla zor duruma düşen vekillerin başında da AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu geliyor. Aydınlıoğlu evlilik yıldönümünü unutmasıyla yaşadığı sorunu, "İtiraf etmek gerekirse, evlilik yıldönümümüzü bana hatırlatan sayın Başbakanımız oldu. Benden önce hatırlamış ve eve bir çiçek yollamış. Eşime kendimi affettirmek için ancak 1 gün sonra çiçek alabildim, ama Başbakanın çiçeği evde benimkinden önde duruyor" sözleriyle anlattı.

AK Parti'nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan tarafından milletvekillerinin özel günlerinin Başbakan Erdoğan tarafından kutlanması amacıyla hazırladığı program, bazı milletvekillerinin başına iş açtı. AK Partili vekillerin evlilik yıldönümlerini unutması eşler arasında krize yol açtı. Vekillerden önce davranıp evlerine "özel not"la birlikte çiçek gönderen Başbakan Erdoğan, eşleri sevindirdi. Evlilik yıldönümlerini, eve geldiklerinde Başbakanın gönderdiği çiçeği gördükten sonra hatırlayan milletvekilleri, eşlerine durumu açıklamakta zorlandıkları ortaya çıktı.

"ÇİÇEĞİ GÖRÜNCE ŞAKA YAPILIYOR ZANNETTİM"

Başbakan Erdoğan, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın başlattığı uygulama çerçevesinde geçtiğimiz ay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Kastamonu Milletvekili Sinan Özkan, Osmaniye Milletvekili Mehmet Sarı, Ankara Milletvekili Talat Karapınar, Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur, Bayburt Milletvekili Fettani Battal, Bartın Milletvekili Asım Kulak, Afyon Milletvekili Ahmet Koca ve İstanbul Milletvekili İlhan Albayrak'ın doğum günlerini unutmadı. Erdoğan, milletvekillerini doğum günlerinde evlerine bir buket çiçek yolladı. Çiçek üzerine, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın imzasıyla "Doğum gününüz kutlu olsun" notu da yazıldı. Erdoğan'ın doğum gününde çiçek yolladığı vekiller arasında bulunan Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur, "Mayıs ayında eşimin, benim ve çocuğumun doğum günü vardı. Sayın Başbakanımız, hepsi için evimize ayrı ayrı çiçek yolladı. Yanlarında da kendinin ve eşinin imzasıyla bir not vardı. İlk önce şaka zannettim. Arkadaşlardan birinin şaka yaptığını sandım ancak Başbakanımızdan geldiğini teyit edince çok sevindim.

İnsanların özel günlerinde hatırlanması çok güzel. Özellikle Başbakan tarafından hatırlanmak çok daha güzel. Başbakanımızın böyle bir davranış sergilemesi gerçekten memnuniyet verici" diye konuştu.

Bayburt Milletvekili Fettani Battal ise, Erdoğan'ın çiçek göndermesini 'güzel bir jest' diye nitelendirdi. Yoğun bir Genel Kurul çalışmasının ardından eve çok geç saatte gittiğini belirten Battal, "Eve gittiğimde aldığım çiçek beni çok mutlu etti" açıklamasında bulundu.

"AİLE ARASINDA MİNİ KRİZE YOL AÇTI"

Milletvekiliyle eşleri arasında mini krize yol açan evlilik yıldönümü kutlamalarında ise, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ile Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun zor durumda kaldığı ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın tebrik telefonu karşısında şaşkına dönen bayan Çelik'in, "Sayın Başbakan bile hatırladı. Eğer Faruk hatırlamazsa ben ona yapacağımı biliyorum" dediği öğrenildi. Evlilik yıldönümünü unutan diğer bir vekil de Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu oldu. Aydınlıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın evlilik yıldönümlerinde eve bir çiçek yolladığını belirterek, "Böyle bir sürpriz eşimin çok hoşuna gitti. Ancak benim için çok iyi olmadı. İtiraf etmek gerekirse evlilik yıldönümümüzü bana hatırlatan sayın Başbakanımız oldu. Benden önce hatırlamış ve eve bir çiçek yollamış. Eşim çiçeği bana gösterdi, ben de utandım. Eşime kendimi affettirmek için ancak bir gün sonra çiçek alabildim ama Başbakanın çiçeği evde benimkinden daha yüksekte duruyor" dedi.

Kastamonu Milletvekili Sinan Özkan da, 9 Mayıs'taki evlilik yıldönümlerinin Başbakan Erdoğan'ın jestiyle çok anlamlı hale geldiğini ifade ederek, "Sayın Başbakanımız çok ince bir insan. Bu kadar yoğunluğun arasında güzel düşünülmüş bir davranış" diye konuştu.

Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Batman Milletvekili Mehmet Nasıroğlu, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak, Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar'ın eşlerinin de doğum günlerini kutladı. Bazı vekil eşlerinin doğum gününü telefonla kutlayan Erdoğan, eşlere özel olarak çiçek gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber