1 Mayıs 'Anarşistler'i kolej mezunu çıktı

Şişli'de 1 Mayıs kutlamaları sırasında iş yerlerine zarar veren ve kendilerine ?Anarşistler' adını veren grubun üyelerinin büyük bir bölümünün kolej mezunu olduğu belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında İlahiyat profesörü İ. E.'nın kızı Z. E.'nın da bulunduğu grubun eylem sırasında hatıra olarak kendi fotoğraflarını da çektirdikleri tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mecidiyeköy'de banka, kamu kurumları ve bazı iş yerlerine saldırarak maddi hasara sebep olan 'Anarşist Blok' üyesi eylemcilerin görüntülerini basına dağıttı.

Terör polisi, mobese ve güvenlik kamerası görüntülerinden eyleme katılan 48 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İlahiyat Profesörü İ.E.'nin kızı Z. E.nin yanı sıra, sanat yönetmeni, müzisyen, görsel tasarımcı gibi meslek gruplarından kişilerde bulunuyor. Gözaltına alınan zanlıların büyük bir bölümünün İstanbul'un en tanınmış kolejlerinden mezun oldukları, bazılarının da üniversite öğrencisi olduğu belirtildi.

Grubun eylem öncesi alkol alırken ve eylem sırasında hatıra olsun diye kendilerini çektikleri ortaya çıktı. Terör polisi bu eylemcilerin görüntülerini de delil olarak mahkeme dosyasına koydu. Eylemcilerin kendi gruplarına sosyal medya sitelerinden çağrıda bulundukları ve olayda kullandıkları çekiçleri de pazar çantası içerisinde olay yerine getirdikleri tespit edildi.

Kamera kayıtlarında yapılan incelemelerde, grup üyesi bazı eylemcilerin olay sonrasında tanınmamak için saçlarını kestirdiklerinin belirlendiği ifade edildi. Grubun hamile olan bir üyesi ise polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kızının eyleme katılmadığını, sosyal medyadaki yazışmaları nedeniyle gözaltına alındığını savunan İ.E.'nin kızı Z. E.'nin de hem polisin çektiği görüntülerde, hem de grubun kendi çektiği görüntülerde eyleme katıldığının tepit edildiği öğrenildi. Z. E.'nin ifadesinde ?Yürüyüşe katıldım ancak şiddet eylemine katılmadım? dediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber