Hızlı Tren seferleri yılbaşında yeniden başlayacak

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hızlı tren seferlerinin, Ankara Eskişehir arasında, yıl sonunda tekrar başlayacağını söyledi. Türkiye Bilişim Derneği'nin Eskişehir'de düzenlediği BİLTEK 2005 Uluslararası Bilişim Kongresi'nde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hızlı trenin Eskişehir- Ankara arası tren yolu yapım projesinin yüzde 72'sinin tamamlandığını söyledi.

Hedeflerinin, yıl sonu ya da en kötü şartlarda 2006 ortalarında Ankara Eskişehir arasında, ortalama 150 kilometre hızla, Avrupa standardında seferlere başlamasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu alanın 520 milyon Euro'ya mal olacağını anlatan Yıldırım, '800 trilyonluk yatırım yapıyoruz.

Eskişehir-Köseköy etabı daha da kısa olmasına rağmen, 701 milyon Euro tutuyor. Mevcut hat devam edecek. Bu hattı sadece yük taşımacılığında kullanacağız. Yük ve yolcu taşımacılığı ayrı hatlarda yapılacak. Bu hattın özelliği uluslararası standartlarda ve viraj yarı çapları, yol eğilimleri dikkate alınmış bir yol olacaktır. Bu da emniyet açısından zaman tasarrufu açısından vazgeçilmez bir şeydir. Eskişehir Tülomsaş fabrikasını bu projelerde kullanacağız' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber