Balkan gençleri Arapça finalinde buluştu

Balkan ülkelerinden öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen '3. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finali Bursa'da başladı. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler, şiir, hitabet ve musiki dallarında birinci olabilmek için ter döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Belediyesi önderliğinde düzenlenen yarışmanın final coşkusu Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'de yaşandı. 8 Balkan ülkesinden 500 imam hatip lisesinden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı yarışmada finale kalan 70 öğrenci, şampiyonluk için ter döktü. Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Sırbistan'dan gelen öğrenciler yoğun alkış aldı.

Yarışmanın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 10 balkan ülkesinden ve Türkiye'den katılan 500 imam hatip lisesinin 10 bini aşkın öğrencisi arasında yarışmalar yapıldığını hatırlattı. Finale kalan 70 öğrencinin yarışmasını izleyeceklerini belirten Keskin, ?Şiir, hitabet ve musiki dalında yarışmalar yapılacaktır. Bu yarışmalara başta Türkiye olmak üzere, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya ve Sırbistan ülkelerinden katılıyor. Bugün burada birinci olmak için ter dökeceklerdir.? dedi.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED Başkanı Halil Eldemir, 60 yıllık imam hatip lisesi tecrübesini dünya ülkeleri ile paylaşma konusuna öncülük edenlere teşekkür ederken, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise imam hatip neslinin önemine değindi.

Kılavuz, şöyle konuştu: ?İmam hatip nesli, çok önemli bir sorumluluğu omuzlarında hissetmektedir. Bugün dünya tarihini akışını değiştirecek bir misyona sahip. Bu misyona sahip olacak İmam Hatip nesli, özellikle iki dili, birincisi Kur'an ve sünnet dilimiz Arapça, diğeri de bir batı dili olabilir, herhalde İngilizce öne çıkıyor. Bu iki dili çok iyi halletmemiz gerekiyor.?

Yarışmanın sonunda dereceye girecek öğrencilere ödülleri, ilerleyen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber