İzmir Büyükşehir Belediyesi öğretmenler arasında ayrım yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRETMENLER ARASINDA ÇİFTE SITANDART UYGULUYOR!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğünün öğretmen indirim kartları için öğretmenlere duyurulmak üzere, hazırladığı 29.09.2004 tarih ve 1376-14362 sayılı yazıda;

?Yönetmeliğimiz gereği, Milli Eğitim, Sağlık, Maliye Bakanlıkları okullarında çalışan öğretmenler ile, yetiştirme yurtları, çocuk yuvaları ve Halk eğitim merkezlerinde çalışan öğretmenlere ve müfettişlere otobüslerde indirim uygulanacağı, buna ilişkin indirim kartlarını alabilecekleri? bildirilmektedir.

Sayın Yetkililer,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben bu tür populist yaklaşımlara karşıyım. 2.5 milyonluk İzmir'de işsizler, asgari ücretle çalışanlar vs. tam biletle seyahat edecek ama öğretmenler veya bir başka meslek erbabı otobüse indirimli binecek. Bunun mantığını anlamak mümkün değil. Ancak her şeye rağmen öğretmenler için böyle bir indirim düşünülmüş ve biri hariç her bakanlıktaki/ kurumdaki eğitim işi ile ilgilenenler tek tek sayılmış indirim uygulanacağı bildirilmiştir. İstisna tutulan kurum ise Diyanetin Kur'an kurslarındaki öğretmenlerdir. İyi niyetle bunun gözden kaçtığını ve unutulduğunu düşünebiliriz. Eğer unutulmuş ise zaten Diyanet yetkililerinden, (İl, İlçe Müftülerinden ve Kuran kursu öğretmenlerinden) bu durumu Belediyeye hatırlatacak bu durumu sorun olarak kabül edecek biri de pek çıkmaz. Ancak Belediye yetkilileri tarafından bu durum bilinçli olarak yapılmış ise işte bunu anlamak imkansız. Eğer Öğretmen ve öğrencilere indirim uygulayacaksan bunu hiçbirini ayırt etmeksizin tüm öğretmen ve öğrencilere yapmanız gerekir. Aksi halde bu tamamen keyfi bir uygulama olur. Bir hukuk devletinde İdarecilerin faaliyetleri ise keyfi değil adalete, eşitliğe, genel hukuka uygun olmalıdır. Vergiyi herkes eşit verirken bir takım uygulamalar keyfi olmamalıdır. Şimdi İzmir Örneğine dönersek onbinlerce öğretmene otobüslerde indirim uygulayacaksın, sayıları 150'yi geçmeyen Kur'an kursu öğretmenlerine bunu uygulamayacaksın. Milyonlarca öğrenciye uygulayacaksın kuran kurslarındaki 500-600 öğrenciye uygulamayacaksın. Bu gerçekten traji-komik bir durum.

Değerli Yetkilileri,

Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ün talimatıyla Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında kurulmuş bir müessesedir.Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde yer alır. Diyanette ve ona bağlı Kur'an kurslarında görev yapan görevliler de, öğrenim gören öğrenciler de bu ülkenin insanlarıdır.Bu durumun gerçekten gözden kaçtığına ve sizleri şu ana kadar da uyaran olmadığına inanıyorum.Bu eşitsizliği, adaletsizliği, hukuksuzluğu bir an önce düzelteceğinizi umuyorum. Kuran kursu öğretmen ve öğrencileri de bu memleketin öz evlatları.

Bilgilerinize saygı ile arz ederim.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Yiğitalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber