Van'da iki büyük deprem yaşayan öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Van'da iki büyük deprem yaşayan minik öğrencilerin hayalleri gerçek oldu. Çadır sınıflarda eğitim gören minik öğrencilerin küçücük dünyalarındaki büyük hayalleri, İstanbul'daki büyükleri gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Fetih Koleji Mezunları Derneği'nden 40 kişi 'Kardeşimin dileği Van' projesi kapsamında, Van'da meydana gelen depremlerin ardından binaları yıkılan ve çadırda eğitim gören İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu öğrencilerini geçtiğimiz ay içinde ziyaret etmişti. Burada öğrencilere kitap setleri ve kırtasiye malzemeleri dağıtan öğrenciler, daha sonra minik öğrencilerin hayallerini kağıda çizmelerini istemişti. Çadırlarda yaşayan minikler, küçücük dünyalarındaki büyük hayallerini kağıtlara çizdi. Van'a gelen öğrenciler minik yüreklerin çizdiği resimleri beraberinde İstanbul'a götürüp aileleriyle paylaştılar. Aileler de resimlerde istediği oyuncakları alarak Van'a gönderdi.

Fetih Koleji Mezunları Derneği'nden yaklaşık 35 kişilik öğrenci ve idareci grubu, minik öğrencilerin istediği ve aileleri tarafından alınan oyuncakların teslimi için havayolu ile bugün Van'a geldiler. İlk olarak Van Kahvaltısı ile tanışan öğrenciler, ardından da çadırda eğitim gören İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştular. Depremzede öğrenciler tarafından büyük coşku ile karşılaşan misafir öğrenciler, çadırları tek tek gezdiler. İlk olarak ana sınıfına giden öğrenciler, burada minik kardeşlerinin hediyelerini verdiler.

Kendileri için ulaşılmaz bir hayal olan ve kağıda çizdikleri oyuncakları karşılarında gören minikler, oldukça sevindirler. İstanbul'dan gelen öğrenciler minik kardeşlerinin oyuncaklarını tek tek teslim edip onlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafları çektirdiler. Oyuncaklarını alan minikler, kendilerine bu oyuncakları alan ve getiren büyüklerine teşekkür ettiler. Daha sonra diğer sınıfları da gezen öğrenciler, kardeşleriyle tek tek dersleriyle yakından ilgilendiler.

"ONLARIN MUTLULUĞU BİZİ DE ÇOK MUTLU ETTİ"

Fetih Mezunlar Derneği olarak bir kampanya başlattıklarını belirten Başkan Bayram İşleyen, "Geçen geldiğimizde öğrencilerimizin dileklerini kağıda çizmelerini istemiştik. Kağıda çizilen dilekleri okul mezunlarımız ve velilerimizle paylaştık. Tamamı oldukça duygulandı. Hemen resimleri alıp istedikleri hediyeleri aldılar ve bize teslim ettiler. Yaklaşık 600 hediye getirdik. Bu hediyeler anasınıfı, 1,2,3 ve 4. sınıflara verilecek. Burada hediyelerimizi dağıtmaya başladık. Çocuklarımızın çok mutlu olduğunu gördük. Onlar mutlu olunca tabi ki bizler de çok mutlu olduk" dedi.

"İSTANBUL'A TATİLE GÖTÜRECEĞİZ"

Okulda seçecekleri 25 depremzede öğrenciyi de İstanbul'a tatile götüreceklerini belirten İşleyen, "Burada eğitim gören 5, 6, 7 ve 8. sınıflara bir deneme sınavı yapacağız. İçlerinde başarılı 12 öğrenciyi 1 hafta İstanbul'da misafir edeceğiz. Yine aynı şekilde buraya kurduğumuz kütüphanede en çok kitap okuyan 12 öğrenciyi de o geziye dahil edeceğiz. Yani 25 kişilik bir öğrenci grubunu 11 Haziran'dan itibaren İstanbul'da misafir edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ONLAR KÜÇÜK BİR HEDİYEDEN BİLE ÇOK MUTLU OLUYORLAR"

Fetih Koleji Mezunlar Derneği'nden gelen Zeynep adlı öğrenci de, buradaki ortamı gördükten sonra oldukça duygulandığını ifade ederek, "Ben depremden sonra gelememiştim. Ama bugün gelebildim. Keşke burada daha çok kalabilseydik, ama kalamıyoruz. Burada olmak çok güzel bir duygu. Bunu anlatmak mümkün değil. Buradaki çocuklar için çok büyük olan hayaller aslında küçük bir oyuncak. ve bu küçük oyuncaklarla çok mutlu oldular. Onlar çok büyük bir travma yaşadılar. Biz onlara küçük bir hediye aldık ama onlar çok mutlu oluyorlar. Buranın ortamını herkesin tatmasını istiyorum. Herkesin buraya yardım etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber