Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çalışanlarının durumu ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1986 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kurulan SYDV vakıfları ülkemizde önemli bir açığı kapatmıştır. Vakıf, Başbakanlığa bağlı olarak içişleri yönetiminde (vali/kaymakam), Vakıflar Genel Müdürlüğü denetiminde (yani oldukça karışık vaziyette) yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu durumda vakıf çalışanlarını, iki arada bir derede, şözleşmeli bir şekilde, her an "vakıf metevelli heyetine ters düşer de işten atılırım" korkusu yaşayarak, çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaymakamlığın değişik işlerinde çalıştırılarak, özellikle valilik/kaymakamlık yazı işleri müdürleri tarafından ezilerek bu kutsal görevi yerine getirmektedirler.

Vekıf şu ana kadar Dünya Bankasından gelen ve çeşitli şekillerde biriken paraları fakir, sakat, çalışamayan, zor durumda kalan vatandaşlara ulaşmasını sağlamıştır. Dünya Bankası yardımlar için muhatap olacağı bir kurum istemesi üzerine vakıf, Başbakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü olarak kurumsallaştırılmıştır.

Fakat vakıf çalışanları ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Hükümetimiz sözleşmeli çalışan imam-hatiplere kadro vermiştir. Yaklaşık çalışan sayısı 5000'i geçen vakıf calışanlarına kadro verilmesi gerekmektedir. Vakıf çalışanlarının çok zor şartlarda çalıştığını düşünerek bu hakkı hak etmiyorlar mı?

Haber Gönder yoluyla haberi yazan: starihçi
Çalıştığı Kurum: sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber