200 bin liralık kapkaç güvenlik kamerasında

Şirketine ait parayı bir bankadan çekip bir başka bankaya yatırmak isteyen güvenlik görevlisini takip edip Başakşehir'de kapkaç yaptıkları iddiasıyla aranan 2 kişi, İstanbul ve İzmir'de yapılan operasyonlarla yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Faruk A., 11 Mayıs'ta 11:50'de Beylikdüzü'ndeki bir banka şubesinden çektiği 200 bin lirayı Başakşehir'deki bir bankaya götürmek üzere yola çıktı. Faruk A.'yı banka önünden itibaren takip etmeye başlayan Atilla U. (25) ve Nihat B. (48), takibi kiralık ve çalıntı iki lüks otomobille devam ettirdi. Başakşehir'deki bankaya girmek üzere aracından inen Faruk A.'nın elindeki içerisinde 200 bin lira bulunan poşet, zanlı Atilla U. (25) tarafından kapkaç yapıldı. Zanlı ve ortağı, iki farklı araçla olay yerinden hızla uzaklaştı. Mağdur Faruk A., zanlıların peşinden koşsa da yakalayamadı. Tüm bu yaşananlar bankanın ve çevresindeki iş yerlerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Kapkaç müracaatı üzerine bölgedeki kameraları incelemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, önce araçları ardından da zanlıların kimliğini tespit etti. Atilla U., Tarlabaşı'nda, Nihat B. ise İzmir'deki bir otele düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan iki zanlı, suçlarını kabul ederken mağdur Faruk A. tarafından da teşhis edildi. Zanlıların çaldıkları 200 bin lirayı olayın ardından paylaştıklarını, ardından borçlarına karşılık dağıttıklarını söyledikleri öğrenildi.

Daha önce de benzer suçlardan sabıkalı oldukları öğrenilen iki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber