Şiddet uygulayan kocasını öldürdü, meşru müdafaadan beraat etti

Sakarya'da birlikte izledikleri filmdeki 'çıplak erkeğe baktı' diye kendisini döven kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 24 hapis istemiyle yargılanan kadın, beraat etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serdivan ilçesine bağlı Beşköprü Mahallesi 3067 Sokak'ta evlerinde, 5 Kasım 2011 tarihinde sabah kahvaltı sonrası izledikleri filmdeki çıplak erkeğe baktığı gerekçesiyle kendisini darp ettiği ve soyarak işkencede bulunduğu öne sürülen kocası Uğur K.(24)'yı elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Gülfidan K. (23)'nın yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanık Gülfidan K., avukatları İsmail Gürses ve Gülşah Baş Duran'ın katıldığı duruşmada tanık olarak dinlenen Cemal Y., olayla ilgili görgüye müsnet bir bilgisinin olmadığını söyledi. Maktulün ablasının, bir keresinde misafirliğe gittikleri evin sahibinin Gülfidan K.'ya değdiğini, maktulun da kıskanıp eşiyle bu yüzden tartıştığını kendisine anlattığını söyledi. Cemal Y,, "Babasının evine geldiklerinde maktul ve sanığı bir arada gördüm. Kendilerine geçim konusunda bir sıkıntılarının olup olmadığını, tartıştıklarını sorduğumda maktul, 'herhangi bir sıkıntı yok' diye söyledi. Sanık da yanındaydı. Ama o bir şey söylemedi. Maktul ile sanık mutluydular. El ele tutuşup gezdiklerini görüyordum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında ise sanıkla maktulün resmi nikâhlı olarak evli oldukları, evlendikten 3?4 ay kadar sonra aralarında maktulün kıskançlığından kaynaklanan sorunlar başladığı, bu sebeple maktulün sanık üzerinde şiddet uygulamaya başladığı, gün geçtikçe şiddetin dozunu arttırdığı kaydedildi.

Olay günü maktulün sanığa hakaret ettiği ve dövdüğü belirtilen mütalaada; "Zira bu hususların sanık beyanıyla uyumlu olduğu, dosyada mevcut adli raporlardan da anlaşıldığı, sonrasında maktulün sanığı dövmekten vazgeçip, suç mahallinde oturma odasında oturduğu, sanığın devamlı şekilde kendisine şiddet uygulayan, kötü davranan maktulün bu eylemlerinden duyduğu elem ve ızdırap nedeniyle olay anında maktulü öldürmeye karar verdiği ve odada bulunan elektrikli sobanın kablosunu prizden çıkarıp maktulün boynuna dolayıp sıkmak suretiyle eyleme kalkıştığı, bir ara sıkmayı bıraktığı, sonrasında yeniden eylemine devam ederek maktulü boğmak suretiyle öldürdüğü" ifade edildi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın eylemi ağır haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin yapılan yargılama neticesinde sabit olduğunu belirterek, sanığın, 18 ila 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sanık vekilleri Gürses ve Duran da müvekkillerinin meşru müdafii şartları içinde suç işlediği düşüncesinde olduklarını belirterek, "Özellikle müvekkilimin ayrıntılı beyanlarında belirttiği olay anındaki psikolojisi nazara alındığında yasal savunma şartları içerisinde suçu işlemiştir. Bu sebeple beraatına ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Sanık Gülfidan K. ise son sözünde pişman olduğunu ifade ederek, "Böyle olmasını istememiştim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle beraatına ve tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber