Hollandalı gurbetçilerin gönderdiği akülü araçlar dağıtıldı

Hollanda Sivaslılar Platformu ve Hollanda İHH Yardım Vakfı'nın yurt dışında yaşayan gurbetçilerin bağışları ile temin ettiği akülü araç ve tekerlekli sandalyeler, Sivas'ta ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği'nin ev sahipliğinde, Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin bağışları ile temin edilen 75 adet akülü araç ve 30 adet tekerlekli sandalyenin dağıtılması için Sivas Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Sivas Belediyesi Mehter Takımı, programın başlamasını bekleyen davetli ve engelli vatandaşlar kısa bir konser verdi. Marşları beğeniyle izleyen vatandaşlar, Sivas Belediyesi Kız Halk Oyunları Ekibi'nin gösterilerini de seyretme imkanı buldu.

Törende konuşan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile bu tür sosyal yardım faaliyetleri yaptıklarını hatırlatarak, Sivas'ta bulunan engelli vatandaşlar için bağışlanan akülü araç ve tekerli sandalyelerin temin edilmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Hollanda İHH Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Gündüz ise akülü araç ve tekerlekli sandalye bağışı ile evlerine kapanmış kimselere, bu bağışların, bağ-bahçe bağışlanmış gibi olacağını belirterek, çocuklarını sırtında taşımak zorunda kalan anne ve babaların yükünü hafifleteceğini söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, Sivas Belediyesi'nin, sosyal yardım faaliyetlerine, 'kullara hürmet, Allah'a hürmet' hükmünde baktığını söyledi.

Konuşmasının ardından Hollanda Sivaslılar Platformu ve Hollanda İHH Yardım Vakfı temsilcilerine birer plaket veren Başkan Ürgüp, akülü araç ve tekerlekli sandalyelerini teslim alan engelli vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Gurbetçilerin gönderdiği 75 akülü araç ile 30 tekerlekli sandalyelerin dağıtıldığı törene katılan engelliler de Hollanda'da yaşayan gurbetçiler ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber