TTNET'in 'internetle hayat kolay' projesi İzmir'de başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım "Çekirdek ailede artık anne, baba, çocuklar ve bir de internet var."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım "Çekirdek ailede artık anne, baba, çocuklar ve bir de internet var. Onsuz hayat imkansız hale geliyor" dedi.

TTNET'in "İnternetle Hayat Kolay" adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Çiğli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başlatıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldırım, internetin gün geçtikçe hayatın bir parçası olduğunu, aileden biri haline geldiğini söyledi. "Çekirdek ailede artık anne, baba, çocuklar ve bir de internet var" diyen Yıldırım, internetsiz hayatın imkansızlaştığını vurguladı.

Proje ile e-devlet uygulamalarına girme, sanal ticaret, banka ve finansal işlemleri yapmanın kolaylaşacağını kaydeden Bakan Yıldırım, "İnterneti öğrenmek suretiyle gençlerimiz, büyüklere bu önemli insanlık buluşunu faydalı hizmeti öğretecekler. Böylece Türkiye'nin bilgi toplumu hedeflerini de gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bugün Hatay'da 3 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar ölü değil, diridir. Bu ülkenin birlik ve beraberliği, 75 milyonun kardeşliği için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda ettiler. Bu nedenle projenin açılışını gerçekleştireceğiz, konseri iptal ediyoruz. İlerleyen günlerde bunun daha güzelini TTNET düzenleyecek."

-"Amaç internet okur yazarlığını artırmak"-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye'nin son yıllarda bilişimde, internette çok önemli gelişmeler sağladığını ifade ederek, Avrupa'nın en çok konuşan, en çok kısa mesaj atan ve interneti yoğun kullanan ülkelerden biri haline geldiğini, bilişimin gelişmesinde internetin çok önemli payı olduğunu belirtti.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ise Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için sorumlulukları olduğunu, bunu yerine getirebilmek için de bu projeyi başlattıklarını ifade etti. Yılmaz, "Proje ile internetle hiç tanışmamış kişilere eğitim imkanı sağlanacak. Amaç internet okur yazarlığını artırmak" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından TTNET'in "İnternetle Hayat Kolay" projesinin eğitim tırının açılışı yapıldı. Bakan Yıldırım, internetle ilk kez tanışacak olan 25 kursiyere ilk dersi verdi.

Dizüstü bilgisayarlarının bulunduğu eğitim tırında, internet eğitimi verilecek. Bir haftalık programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak. Tır İzmir'den sonra farklı şehirlere gidecek.

-Özgener'in istifası-

Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç da katıldı. Program sonrası, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili oluşturulan Yürütme Komitesi'nde yer alan Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar ve Işınsu Kestelli'nin istifasına yönelik gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Vali Kıraç, komitede uyuşmazlık ya da sürtüşme olmadığını, Özgener, Yorgancılar ve Kestelli'nin yaptığı ortak yazılı açıklamayı henüz görmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber