Bakan'ın katıldığı törende İstiklal Marşı krizi

Haber Giriş : 12 Haziran 2005 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in de katıldığı törende İstiklal Marşı krizi yaşandı. Cihaz arızası ve Şener'in de uyarısı nedeniyle marş 3 defa tekrarlandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen hizmet araçlarının tanıtım törenine katıldı. Tören başında sunucunun İstiklal Marşı'nı anons etmesine rağmen marş müziğinin bir türlü çalmaması şaşkınlığa neden oldu. Protokol ve diğer davetliler uzun süre ayakta bekledi. Ses gelmeyince Bakan Şener, sunucuyu yanına çağırarak teybi kontrol etmesini istedi.

Kaset ikinci defa ayarlandı ve sunucu tekrar İstiklal Marşı'nı anons etti. Bu defa da teyipten yükselen ses, marşın orta kısmından başladı. Bakan Şener'in marşın durdurulmasına yönelik el hareketine rağmen törene katılanlar marşı tamamladı. Şener, sunucuyu tekrar uyardı ve marşın üçüncü defa okunmasını istedi.

Teyip ve marş kaseti bir kez daha kontrol edilirken Belediye Başkanı Sami Aydın da cihazların yanına yardıma geldi. Herşey normale döndü derken bu kez de davetliler oturur halde marş çalmaya başladı. Garsonlar da çay servisi yaparken yakalandı. Bakan Şener'in ayağa kalkması üzerine törene katılanlar da ayağa kalkarak marşı tamamladılar. Yaşananlar milletvekilleri ve davetliler arasında tebessümle karşılandı.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber