Sanayi esnafı gündüz alın teri döküyor, akşam Kur'an öğreniyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde sanayi esnafı gündüz işyerinde ter döküyor, akşam da camide Kur'an-ı Kerim'in mealini dinliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkuteli Sanayi Camii İmam Hatibi İsrafil Gürsoy, 300 sanayi esnafından 80'nin iş çıkışı geldikleri camide azimle Kur'an okumayı öğrendiğini söyledi. Sanayi çalışanlarının gündüzleri ağır işlerde çalışmalarına rağmen Allah Kelamı'nı öğrenmek için camiye gelmelerin takdire şayan olduğunu vurgulayan Gürsoy, "Bu herkese örnek olması gereken bir durumdur. Esnafımızın Rabbimizin Müslümanlara gönderdiği yüce kelamı öğrenme heyecanı biz din görevlilerini de heyecanlandırıyor. Gündüzleri esnafın alın teri ile rızkını kazanması akşamları da Kur'an-ı Kerim'i öğrenme gayreti takdire şayandır." diye konuştu.

Sanayi esnaflarından Murat Katı, gündüzleri işyerinde çalıştığını akşam da yorgunluğuna rağmen Kur'an öğrenmeye gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda Ramazan ayında camide mukabele dinlemeye geldiğini anlatan Katı, "Kur'an-ı nasıl okuyacağım diye düşünürken Cenab-ı Allah'ın lütuf ve keremiyle şimdi öğrendim. Nasip olursa hatim yapmaya da nail olurum." dedi.

Kur'an öğrenme kursuna katılan 47 yaşındaki oto elektrikcisi Abdullah Koç da, her gün ağır işler yapmasına rağmen akşamları kursa gelmemin kendisine huzur verdiğini anlattı. Koç, şunları söyledi: "Cenab-ı Allah'ın biz kullarına gönderdiği yüce kelamını öğrenmek her Müslümanın görevi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber