Güçbirliği Platformu, Kırıkkale suları için bir araya geldi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Güçbirliği Platformu tarafından ?Kırıkkale'de Orman ve Su İşleri? konulu çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da yapılan toplantıda, Kırıkkale merkezdeki sel ve dere yataklarının düzenlenmesi ve estetik hale getirilmesi, Kızılırmak çevre düzenlemesi ve ıslahı, Keskin ve Sulakyurt, Balışeyh ilçelerindeki baraj inşaatları, sulama ve enerji konuları çalışıldı. Milli park alanı, yaban hayatı koruma ve geliştirme üzerinde duruldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırıkkale merkezden geçen Çoruhözü Deresi'nin bin 600 metrelik bölümünün ıslahının betonarme kanal olarak tamamlandığını söyledi. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın teklifi olan Çoruhözü Deresi'nin Fabrikalar Mahallesi'nden başlayarak, Kızılırmak Nehri'ne kadar olan 4,5 kilometrelik bölümünün ıslah edilerek betonarme kanal yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca aynı derenin doğuya doğru olan 5 kilometrelik kısmının temizlenmesi de karara bağlandı.

Başkan Korkmaz, Kırıkkale Terminali arkasındaki Devebağırtan mevkiindeki Kızılyar dere ıslahının Kırıkkale Belediyesi tarafından yapımına başlandığını belirtti. Yapımları devam eden ve süren çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda orman ağaçlandırma bölgeleri, su havzaları, sellikler, baraj konuları üzerinde duruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber