Beşikdüzü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Hemşireler Günü Çayı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Aile Birliği tarafından Hemşireler Günü Çayı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Demir, "Hemşirelik mesleğinin ne kadar önemli olduğu hepimizce bilinmektedir. Hastalandığımızda sağlık kurumlarında bizi ilk karşılayan bu mesleğin mensuplarıdır. Çok önemli bir varlık olan sağlığımızın korunmasında hemşirelik temel unsurdur. Okulumuz bu öğretim yılı sonunda 107 öğrenciyi mezun ederek milletimizin ve bütün insanlığın hizmetine göndermenin gururunu yaşayacaktır." dedi.

İlçe Kaymakamı Alaattin Aktaş, "Öncelikle bu çayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl okulumuzdan 107 gencimiz mezun olarak iş güç sahibi olacak. Büyüyen, gelişen, üreten Türkiye'nin kalifiye elemanlara ihtiyacı var. Bu okullarımızın yetiştirdiği öğrenciler, günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde olması bizim için son derece önemlidir. İnsan sevgisiyle dolu olmayan bir kişinin hemşirelik mesleğini icra etme şansı yoktur. Onun içindir ki hemşireler çoğu zaman bir kardeş kadar, bir ana kadar, bir yar kadar, bir dost kadar bize yakındırlar. Bu mesleğin kıymetini bilin. Hemşirelik mesleğini icra edenlerin yaptığı işi severek yapmalarını istiyoruz. Bu uğurda bir ömür boyu bir meslek icra etmelerini bekliyoruz Hemşirenin emeklisi olmaz. Hemşire 70 yaşında da hemşiredir, 80 yaşında da hemşiredir. Sağ olduğu müddetçe hemşiredir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber