İşbilmez yöneticilerden dolayı bazı öğrenciler LGS sınavına giremedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LGS sınav klavuzunda aynen şu ifade yer alıyor. "Öğrenciler sınava, sınav giriş belgeleri ve özel kimlik kartlarıyla (Nüfus cüzdanı vb.) girebilirler"..

Hal durum böyle iken okul kimlik kartıyla sınava Ş.Urfa lisesinde sınava giremeyen öğrenciler gördüm.

Devlet acaba kendi verdiği resmi evraka itibar etmiyor mu? Ve devletin verdiği o öğrenci kimlik kartının başka ismi veya başka bir işlevimi var.

Ayrıca yasalara göre "15 yaşından gün alanlar nufüs cüzdanlarına fotoğraf yapıştırmak mecburiyetindedir" ifadesi dikkate alınmayarak, sınava giren 13-14 yaşındaki öğrencilerden fotoğraflı kimlik kartı istenmesinin mantığı nedir?

Sorumsuz idarecilerin insiyatifsiz davranışlarında dolayı Türkiyede yüzlerde öğrenci sınava girememiştir. Bunun vebali kime aittir.

Ayrıca bu ülkede her şeyin masası kuruluyor örneğin kapkaç masası, yolsuzluk masası, beyaz masa, nedense sınava girerken kimliğini unutan, kimliğini kaybeden öğrenciler için bir acil eylem masası oluşturulmasın. Bu şöyle olabilir: Kimliği olmayan öğrenciyi sınava almamaktansa onu sınava alırız, dijital teknolojiyle fotoğrafını görüntüleriz, şifahi kimlik bilgilerini alırız (ad-soyad vb.) sonra ise çok geniş değil ufak bir araştırmayla neticeye ulaşırız. Bilgiler doğruysa, problem yoksa, öğrencinini sınavı geçerli sayılır.

Saygılarımla.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: edessa34

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber