Yeşilay, GYTE'nin alkollü Bahar Şenlikleri'ni kınadı

Yeşilay Gebze Şubesi, enstitü önünde bir basın açıklaması yaparak durumu protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde faaliyet gösteren Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ( GYTE) Bahar Şenlikleri'nin yapıldığı alana alkol sokulduğu ve bir üniversitelinin alkol komasına girdiği iddiaları üzerine Yeşilay Gebze Şubesi, enstitü önünde bir basın açıklaması yaparak durumu protesto etti. GYTE tarafından konuyla ilgili tutulan tutanakta alkol komasına girdiği iddia edilen öğrencinin, alkolü dışarıda tükettiği daha sonra içeri girdiği iddia edildi.

Önceki akşam GYTE 2012 Bahar Şenlikleri'nde aldığı alkol sonucu fenalaşan M.H.B. isimli bir kız öğrencinin hastaneye kaldırılması tepkilere neden oldu.

GYTE'de öğrencilerin alkol tüketmeleri üzerine Yeşilay Gebze Şubesi üyeleri tarafından okul önünde basın açıklaması yapıldı. GYTE güvenliği, basın açıklamasının izinsiz olduğu gerekçesiyle okul önünde yapılmasına karşı çıktı. İzin verilememesi üzerine yolun karşısında yapılan basın açıklamasında, alkol maddelerinin okul içerisine serbestçe sokulması protesto edildi.

Yeşilay Gebze Şubesi Genel Sekreteri Bilal Başkonuş, "Hiç bir anne çocuğunu okul içerisinde alkol alırken görmek istemez. Kimse kızını sabaha kadar çadırda kalmasına izin vermez. GYTE öğrencilerimizi bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması gerekirken buna müsait ortam hazırlamasına ve izin vermesine bir anlam veremiyoruz. Bu olayı esefle kınıyoruz." dedi.

GYTE 2012 Bahar Şenlikleri'ne katılan öğrencilerin bol bol alkol tükettiğini şubeye gelen şikâyetlerden öğrendiklerini belirten Başkonuş, "Kampüse çadırlar kuran üniversite öğrencilerinin, burada kontrolsüz bir şekilde sabaha kadar alkol tükettiğini öğrendik. Anne babalarının önce Allah'a sonra okul yönetimine emanet ettikleri canlarından çok sevdikleri biricik çocuklarının bu şekilde kimin hangi çadırda kiminle kaldığına dikkat edilmeksizin öğrenci inisiyatifine bırakılarak konaklatılmaları, alkol tüketmeleri izleri derinden üzmüştür." diye konuştu.

"Yeşilay Yönetimi, üyesi ve anne babaların adına yetkililere sesleniyorum. Kendi çocuğunuzun gece nerede kimlerle nasıl kaldığını bilmeden bir gün geçirmek ister misiniz? Çocuklarınızın sabaha kadar alkol alıp komaya girmesini ister misiniz? İstemediğiniz bir şeyi neden bizim geleceğimiz olan yavrularımıza reva görüyorsunuz?" diye soran Başkonuş, GYTE Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın bütçesi ile düzenlenen bir programda öğrencilerin alkol almasının yasal ve şık olmadığını dile getirdi.

Başkonuş, şunları kaydetti: "Adı bilimle, sağlıkla ve kültürle gündeme gelmesi gereken GYTE'nin her sene alkolle anılması çok acı bir durumdur. Kurum olarak bunu tasvip etmemiz mümkün değil. GYTE yönetiminin bu konuya biran önce el koyup bu lekeyi temizlemesi lazımdır. Geleceğin bilim adamlarının yetişeceği üniversitelerimizde alkolün teşvik edilmesi ve aleni tüketilmesine izin verilmemelidir."

Başkonuş, GYTE'nin her sene alkolle değil, yaptığı buluşlar ve verdiği eğitim kalitesiyle gündeme gelmesini istedi.

GYTE'NİN TUTANAĞINA GÖRE ALKOL DIŞARIDA ALINMIŞ

GYTE yönetimi tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, okul tarafından tutulan tutanakta M.H.B'nin ilk kez aldığı alkolü kampüs dışında tükettiği ve iki kız arkadaşı tarafından şenliklere getirildiği bilgileri yer aldı. Ayrıca GYTE güvenliği tarafından şenlik alanı girişleri tarafından yapılan kontrollerde 30'dan fazla alkol şişesinin ele geçirildiği bildirildi. Basın açıklamasının ardından protestoya katılan öğrenciler ile bu öğrencilerin fotoğraflarını okul yönetimine vermek üzere çektiği iddia edilen Enes Bölükbaşı isimli öğrenci arasında gerginlik çıktı. Gerginlik polisin araya girmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber