Bakan Bayraktar: İlk kentsel dönüşüm Kars'ta incelenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi yasası ile bir seferberlik ruhu başlatacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Kars'a geldiklerini, şehrin kentsel dönüşümüne bakacaklarını kaydeden Bayraktar, bu konuda birtakım adımlar attıklarını ifade etti. Bayraktar, Kars'ın hak ettiği adımların bunlar olmadığını, vatandaşların memnun olacağı tarzda belediyeyi de destekleyeceklerini belirtti.

Temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Bakan Bayraktar, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret ederek, şehrin sorunları hakkında brifing aldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan sonra ilk kentsel dönüşüm çalışmalarını Kars'ta inceleyeceğini belirtti. Bayraktar, yasa kapsamına giren binaların yıkılarak yenilerinin yapılmasına ve çevre duyarlılığına son derece önem verdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar, Kars'ta ilk etapta 702 konutun ihalesini yapacaklarını bildirdi. Etap etap bunun 7 bine kadar çıkacağını ifade eden Bayraktar, konut sayısı 7 bine çıktığı zaman Kars'ın konutlarının yarısının yenilenmiş olacağını ve şehrin hak ettiği konuma geleceğini vurguladı.

Türkiye'yi tarihten gelen misyonu ve vizyonu doğrultusunda hak ettiği yere getirmenin kolay iş olmadığını belirten Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti: "Öyle sıradan bir devlet, bir millet değiliz. Sadece bu topraklardaki tarihimiz bin yıldan fazla. Orta Asya'dan gelmişiz. Buradaki kardeşlerimizle büyük bir devlet olmuşuz. Bu yapıyla en büyük ekonomisi olan 10 devlet arasına girmeyi azmettik. Bunu sizin desteğiniz olmazsa yapamayız. Bunu bugüne kadar gösterdiniz. Biz de sizin hizmetçiniz olmaya mecburuz. Madem ki millet giderek bize daha çok oy vermiş, biz de giderek daha çok hizmet edeceğiz. Öyle bayatlamak, usanmak, bıkmak yok. Her gün taze gül fidanı gibi azmimizi ve gayretimizi sürdüreceğiz."

Bakan Bayraktar, Valilik ve AK Parti ziyaretinin ardından Cuma namazı için geçtiği Evliya Camii'nden Ebul Hasan Harakani Hz. türbesine geçerek dua etti. Daha sonra, Harakani Derneği Başkanı Yavuz Uzgur ile birlikte Harakani Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Buradan yemeğe geçen bakan Bayraktar daha sonra belediyenin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı, belediyeyi ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber