Eğîtim-Sen tüzük değiştirecek

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaaddin Dinçer: Sendikanın açık kalması için tüzüğü değiştireceğiz

Eğîtim-Sen tüzük değiştirecek

Eğitim-Sen25 Haziran'daki olağanüstü kongresinde tüzük değişikliğine gidecek. Kurulda sendikanın kapatılmasına neden olan "anadilde eğitim" maddesi değiştirilecek ya da tüzükten tamamen çıkarılacak. Eği-tim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Örgütün açık kalmasını sağlamak zorundayız" dedi.

Eğitim-Sen'in 25 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurulunun gündemim, kapatılmasma neden olan anadilde eğitim maddesi oluşturuyor. Kurulda, tüzükten anadilde eğitimi savunan maddenin çıkarılması oylanacak. Sendika üyelerinin eğiliminin de maddenin tüzükten çıkarılması yönünde olduğu öğrenildi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, maddeyle ilgili son kararın genel kurulda verileceğini kaydetti. Sendikanın açık kalması için her şeyi yapacaklarını belirten Dinçer, "Ne örgütümüzden ne ilkelerimizden vazgeçeriz" dedi. Dinçer, şöyle konuştu: "Örgütümüzün, etkinliklerini sürdürebilmesi için açık kalması gerek. Maddede değişikliğe gidilmesi örgütün ilkelerinden vazgeçeceği anlamına gelmiyor. Genel kurulumuz bütün seçenekleri değerlendirerek örgütün devamlılığını sağlamak için karar alacak."

Tüzükte yapılacak herhangi bir değişikligin, mücadelelerini engellemeyeceğini dile getiren Dinçer, "Sonuçta bir mücadele yürütüyorsunuz. Önemli olan, örgütün açık kalmasını sağlayıp değerlerine sahip çıkmasını sürdürmektir" dedi.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber