Üniversite gençliği yeni anayasa için Konya'da toplanacak

Avrupa Birliği (AB), Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Sistem ve Jenerasyon Derneği ile hazırladığı Türk ve yabancı gençlerin katılacağı 'Yeni ve Demokratik Anayasa' konulu çalıştay projesine 36 bin Euro hibe desteği verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıştay yurt içinden ve yurt dışından 100 gencin katılımıyla ağustosta Konya'da yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ?Proje, 'Yeni ve Demokratik Anayasa' yapım sürecine ülkemizin bugünlerini ve yarınlarını şekillendirecek gençlerin katılımını hedeflemektedir." dedi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nın 36 bin Euro hibe desteği vermeyi kararlaştırdığı proje kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesindeki üniversitelerden 70 öğrenci ile Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 30 üniversite öğrencisinin ağustos ayında Konya'da bir araya geleceğini belirtti. Başkan Akyürek, öğrencilerin, ortak bir projede seslerinin duyurulması ve tecrübe paylaşımı yoluyla ülkemizdeki yeni anayasa hazırlama sürecine katkıda bulanacağını ifade etti. Başkan Akyürek, çok önemli gördükleri bu çalışmadan çıkacak sonuç ve önerileri hem kamuoyu ile paylaşacaklarını hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne sunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber