Bakan Çağlayan, 19 Mayıs töreninde gençlerle halay çekti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de katıldığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde gençlerle birlikte halay çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürüyüşe de katılan Çağlayan, gençlere yaptığı konuşmada ise ?Türküyle- Kürdüyle, Yörüğüyle- Çerkeziyle, Alevisiyile-Sünnisiyle, Arabıyla-Lazıyla batılısı ve doğulusuyla ülkede yaşayan herkesin bir birinin kardeşi olduğunu unutmayalım." dedi.

Mersin'de gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce genç Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Gençlik Yürüyüşü için Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplandı. Burada gençler ellerine aldıkları Türk bayrakları ile birlikte Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çocuklar protokol önünde zaman zaman halk oyunları gösterisi yaptı. Çağlayan ve beraberindekiler ise alkışlarıyla çocuklara destek verdi.

Kalabalık Silifke Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Bakan Çağlayan ve protokol mensupları bir süre kültür merkezine geçerek tören saatinin gelmesini bekledi.

"KARDEŞLİĞİ PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ÖĞRENDİK"

Ekonomi Bakanı Çağlayan, milletvekilleri ile birlikte sahneye çıkarak gençleri selamladı. Burada bir konuşma yapan Çağlayan, gençlere seslendi. ?Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde tüm zorlukların üstesinden geliyoruz.? diyen Çağlayan, ?Sizler de öyle olacaksınız. Türküyle- Kürdüyle, Yörüğüyle- Çerkeziyle, Alevisiyile-Sünnisiyle, Arabıyla-Lazıyla, batılısı ve doğulusuyla, kuzeyli-güneylisi ile ülkemizde yaşayan herkes birbirinin kardeşidir. Biz şimdi kardeşlikle büyüyeceğiz. Kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı ile büyüyeceğiz. Biz kardeşliği peygamber efendimizden öğrendik ve aynen o yolda da devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Türkiye'nin demokratik rejimi, dinamik ve genç nüfusuyla önemli ve etkin dış politikasıyla bölgesinde her geçen gün itibarı artan bir ülke olduğunu vurgulayan Çağlayan şöyle devam etti: ?Türkiye ekonomik gücüyle, yükselen standartlarıyla, canlı toplumsan, kültürel hayatıyla, kalkınma başarısıyla son yıllarda adeta cazibe merkezi haline dönüşmüş bir ülke. Mersin'de bu gelişmelerde olumlu payını alıyor.?

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından kalabalığı arka tarafında bulunan gençlerin yanına geldi. Bakan Çağlayan Vali Güzeloğlu ile birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber