Antalya'da 19 Mayıs'a yağmur engeli

Antalya'da 19 Mayıs kutlamaları yağmur engeline takıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı programın ilk 10 dakikasında yağmur şiddetini artırınca kutlamalar kapalı spor salonunda devam etti. Kutlama, yer yer protestolara da sahne oldu.

Antalya'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlamalara Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Kutlama Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından 5 bin öğrencinin katıldığı yürüyüşle devam etti. Kortejin ardından şiir ve gösteriler için tören alanına geçildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından aniden başlayan sağanak yağmur üzerine Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara son verildi. 19 Mayıs kutlamalarının Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam edeceği duyuruldu. Yağmurun şiddetlenmesiyle vatandaşlar kaçacak yer ararken protokol üyelerinin de tören alanında kurulan brandanın altında beklemesi ilginç görüntülere neden oldu. Antalya'daki 19 Mayıs kutlaması Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

PROTESTO OLAYI

Antalya'daki kutlamalar sırasında bir grup protestoda bulundu. Bakan Günay'ın tören alanına gelişi ile başlayan protesto ayrılışına kadar devam etti. Protestocular, ?Türkiye laiktir, laik kalacak' şeklinde slogan attı. Günay, protestocuların yanına gitmek istedi ama yağmur engeline takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber