Diyarbakır'da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Diyarbakır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ki kutlamalara, resmigeçit törenleri yerine üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan grupların gösterileri damga vurdu. Törenlere Diyarbakır halkı büyük ilgi gösterdi.

19 Mayıs kutlamaları, ilk kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edildi. Her yıl Atatürk Stadı'nda yapılan kutlamalar bu yıl yapılan yeni düzenleme gereği halkın katılımıyla valilik önünde gerçekleştirildi. Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Gençler adına törende konuşan Yusufcan Özgüven, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı kendilerine armağan etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Latif Umut ise 19 Mayıs'ın sadece milli kurtuluşun başlangıcı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş değerlerle milletler ailesi içinde yerini almasının adı olduğunu kaydetti.

Umut, ?Bu bayram gençlik başta olmak üzere toplumun tüm kesiminin bayramıdır. Bu bayram sevgi ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin güzelliklerin bayramıdır. Bu bayram vatansever, fedakâr, asil ve her türlü insani değerle donatılmış vakarlı gençliğin bayramıdır. Sevgili gençler, milletimize istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Diyarbekirli Leyla Hanımların, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; tarihi tarih yapan Barbarosların, Selahattin Eyyubilerin, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatihlerin, Atatürklerin evlatlarınız.? diye konuştu.

Bu yılki bayramın yeni bir anlayışla, bayram ve şenlik havasında kutlandığını anlatan Umut, bu kapsamda çok sayıda etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Gösterisi, Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterisinin yanı sıra gençlerin sportif etkinleri gerçekleştirildi. Tören bisiklet turunun ardından Dağkapı Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşle devam etti.

Bu arada kutlamalara katılanların oturduğu protokol düzenindeki değişiklik dikkat çekti. Törene katılan askeri erkân protokolün sol tarafında vali, milletvekili ve diğer protokol üyelerinden oluşan siviller ise sağ tarafında oturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber