Siirt'te 19 Mayıs coşkusu

Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor. İlk tören Atatürk Anıtı ve Hükümet Konağı önünde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Anıtı'a çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hükümet Konağı önündeki tören alanına geçildi. Törende öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptı, şiirler okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkması esarete karşı isyanın başlangıcı olmuştur. Sevgili gençler binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklarla bin bir zorlukla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görevinizdir. Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur. Birlik bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı karşısında daha fazla kenetlenerek, hiç kimsenin hangi amaçla ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu devlet kurulduğundan bu yana bütün vatandaşlarına karşı en küçük bir ayırım yapmadan hiç kimseye üvey evlat muamelesi gütmeden herkesi kucaklamıştır."

Yerel sanatçıların müzik dinletisinde gençler ve protokol üyeleri birlikte halay çekti. Törende halat çekme, çuvalla yürüme ve yumurta kaşık yarışı etkinlikleri yapıldı.

Bu arada tören kapsamında ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren sporcular, Vali Musa Çolak tarafından altınla ödüllendirildi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında da dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber