24 kişilik bayan kuaförlüğü kursuna 96 müracaat oldu

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı işsizlerin meslek edinmelerini ve mesleklerini geliştirmeleri sağlamak amacı ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğinde kurs açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 12 kişilik 2 grup halinde toplam 24 kişiye yönelik "Bayan Kuaförlüğü" mesleğindeki planlanan kurslara müracaat süresi içinde toplam 96 işsiz müracaat ettiği belirtildi. Kurslara kursiyer sayısının üzerinde müracaat olması nedeniyle asil ve yedek kursiyer adaylarını belirlemek amacı ile Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda kura çekimi yapılarak asil ve yedek kursiyerler belirlendi. Kursa katılan kursiyerlere, 832 saat teorik ve pratik bayan kuaförlüğü mesleğinde eğitim verilecek, eğitim haftanın 6 günü toplam 155 gün sürecektir.

Bu eğitimle, kuaför salonlarının ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacı büyük ölçüde karşılanması hedeflenerek, istihdama katkı sağlanması bekleniyor.

Eğitime katılan tüm kursiyerlerin İş Kazası ve meslek hastalığı ve sağlık primleri, kursiyer zaruri ödemeleri ve temrinlik malzeme giderleri Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber