Türk Eğitim-Sen: Branş öğretmeni açığının acilen giderilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, branş öğretmeni açığının acilen giderilmesi gerektiğini bildirdi.
Bostan yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren ilköğretimde Bilgisayar, Müzik, Resim, Beden Eğitimi ve Din Kültürü derslerinin branş öğretmenleri tarafından verileceğine ilişkin olarak aldığı kararı olumlu bulmalarına karşılık aynı zamanda kararda eksikliklerin bulunduğunu işaret etti.
Söz konusu derslerin yanında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinin de branş öğretmenleri tarafından verilmesinin gerektiğini dile getiren Bostan, "İlköğretimde ve gerekse de lisede branş derslerinin meslek öğretmelerince verilmemesinin meydana getirmiş olduğu bunalım had safhaya ulaşmıştır. Fakat bu bunalım üniversiteye de uzanmaktadır. İlk ve Orta öğretimden almış olduğu yetersiz bilgi ve kültür ile üniversiteye giren gençler, bu yetersizlikleri yüzünden gerçek anlamda üniversite öğrencisi olamamakta ve üniversitenin de çökmesine yol açmaktadırlar. Beri yandan, yarının öğretmenleri de yine bu eğitim sürecinden geçerek yetiştiklerinden, daha az kaliteli olarak üniversiteden mezun olmakta ve geriye dönerek daha az kaliteli öğrenci yetiştirmektedir. Böylelikle oluşan bu zincir bir negatif geri besleme etkisi oluşturarak eğitim ve öğretim sistemimizi, düzeltilmesi hepten imknsız olan bir noktaya doğru sürüklemektedir. Bu bakımdan, ilk ve orta öğretimde, öğretmen probleminin acilen çözümü bakımdan, bütün branş derslerine o dersin kadrolu branş öğretmeninin girmesini sağlamaktan başka çıkar bir yol yoktur" dedi.
Bakanlığın, almış olduğu bu kararın arkasında sebatla durmasını ve açıklandığı gibi hiç gecikmeden hemen 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulamaya geçilmesini beklediklerini belirten Hanefi Bostan, söz konusu projenin hayata geçirilmesi durumunda 100 bin yeni branş öğretmeninin daha işe alınmasının gerekeceğini söyledi. Hanefi Bostan, "Bu rakam, diğer açıklar da göz önüne alındığında 200 bin kişiye kadar ulaşmaktadır. Halbuki bu seneye gelinceye kadar, genellikle işe alınan 10 bin öğretmen içinde branş öğretmenleri (Bilgisayar ve Yabancı Dil öğretmenleri hariç), 1.000 kişiden az bir sayı ile sınırlandırılmış olmaktaydı. Eğer bu sene de aynı uygulamaya devam edilecekse, o zaman alınan kararların, verilen sözlerin hiçbir gerçek değerinin olmayacağı da açık yüreklilikle kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber