Erciyes Üniversitesi'nin büyük başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün, dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden olan Microsoft tarafından düzenlenen "Image Cup" yarışmasında Türkiye 1.'si olduğu bildirildi.

Erciyes Üniversitesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün 2002 yılından bu yana geliştirmekte olduğu CPAD.NET (Cirisis Prevention After Disasters) adlı "Afet sonrası Kriz Önleme Projesi"nin, dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsofun Türkiye'de geçen günlerde düzenlemiş olduğu ve 15 üniversiteden 80 projenin katıldığı "Image Cum" adlı yarışmada birinci seçildiği belirtildi.
Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün bu başarısı ile 25 Temmuz-2 Ağustos 2005 tarihleri arasında Japonya'da yapılacak olan "Image Cup" dünya finallerinde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığı kaydedildi.

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, geçen yıllarda Microsof'tun Türkiye'de düzenlediği yarışmada Türkiye 3.'sü olmuş ve mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber