Edirne'de resmi programa katılmayan CHP'liler ayrı kutlama yaptı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Edirne'de protokol ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ayrı ayrı kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 93. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Edirne de törenlerle kutlandı.

Kutlamalar Edirne'de 25 Kasım Stadyumu önünde başladı. Burada toplanan Edirne protokolü, öğrenci ve vatandaşlar Saraçlar Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na doğru yürüdü. Protokol, burada İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İl Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Ocak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

RESMİ PROGRAMA KATILMAYAN CHP AYRI KUTLAMA YAPTI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi kutlamalarına katılmayan CHP, yönetimi ayrı bir programla 19 Mayıs'ı kutladı.

Şükrüpaşa İlköğretim Okulu yanında toplanan CHP'liler, Talatpaşa Bulvarı üzerinden Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu ve çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte AK Parti aleyhinde sloganlar atıldı. Yürüyüş boyunca sloganlar atan kalabalık Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu. Saygı ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 10. Yıl Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber