Siz, Türk'e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların soyundansınız

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına Gençlik ve Spor Bakanlığı çelenginin koyulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tören Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonu'nda devam etti. Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Belediye Başkanı Hayri Birinci törene katılan halkın ve çocukların bayramını kutladı.

Vakfıkebir Lisesi Müdürü Hasan Kocaman, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, 29 Mayıs'ın, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal'in rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi. Kocaman, ?Türk genci Türk istiklal ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayınız ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayısın 93. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.? dedi.

Geçmişini, tarihini kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da geçlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduklarını belirten Müdür Kocaman, ?Bu bilinçle 19 Mayıs 1919' da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile kurtuluş savaşını, ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlere armağan etmiştir. Siz, Türk'e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, yalnız Efelerin, ya istiklal ya da ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşının, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Bu vatana canımızdan can, kanımızdan kan katacağız, sevdamız ve yüreğimizle onu yücelteceğiz.? ifadelerini kullandı.

Törende, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Vakfıkebir Lisesi Hasret Çetinkaya yönetiminde tüm öğrenciler Gençlik Marşı'nı söylemelerinin ardından Kuzeyin Uşakları Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Törene Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, AK Parti içe Başkanı Enver İskenderoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Bilici, şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber