Yardım gönüllüsü Miyazaki'nin kardeşleri İstanbul'da

Van'a deprem gönüllüsü olarak gelip artçı depremde hayatını kaybeden Japon Atsushi Miyazaki'nin kardeşleri İstanbul'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Miyazaki kardeşler, ağabeyleri adına Bahçelievler'de yaptırılan trafik eğitim ve sivil savunma parkını ziyaret etti.

Van depremi sonucu, Türkiye'ye yardım etmek amaçlı gelen yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki, basın mensuplarının da kaldığı Bayram Otel'de artçı bir deprem sonucu göçük altında kalarak vefat etmişti. Miyazaki'nin kardeşleri Osamu Miyazaki ve Fumiaki Miyazaki Van'ı ziyaret ettikten sonra Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan ve Miyazaki'nin adının verildiği trafik eğitim ve sivil savunma parkını ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygulu anların yaşandığı görüldü.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Atsushi Miyazaki'nin kardeşlerini karşıladı. Ziyarette, Atsushi Miyazaki'nin kardeşi Fumiaki Miyazaki, böyle bir yere ağabeyinin isminin verildiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Osamu Miyazaki de, Bayram Otel'de birçok yardım gönüllüsünün vefat ettiğini, onlarında unutulmaması gerekiğini dile getirdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da, "Atsushi Miyazaki gibi Türk dostu, insan sevgisi ile dolu bir insanın Türkiye'de isminin yaşamasını düşündük. Buraya Miyazaki'nin ismini verdik. Bu parkta çocuklarımız trafik dersleri almaktadır. Yarının büyükleri olan çocukların gelecekte Miyazaki'yi bilmesini istedik." dedi. Develioğlu, Miyazaki kardeşlere, fincan hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber