PKK karakol inşaatına saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı

Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde yapımı devam eden karakol ve yolunun inşaatında çalışan işçilere yönelik yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde yapımı devam eden karakol ve yolunun inşaatında çalışan işçilere yönelik yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölge halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, sağlık hizmetlerini her noktaya ulaşmasını sağlamak, bölgenin imarı için yolların geliştirilmesini ve islahını yapmak maksadıyla Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi Yeşilova Mahallesinde yol inşaatında çocuklarına ekmek götürmek gayesiyle büyük fedakarlıklarla çalışan inşaat işçileri, 19 Mayıs günü saat 07.15'te minibüs ile iş yerlerine giderken Irak sınırından gelen bölücü terör örgütü mensupları tarafından hunharca silahlı saldırıya uğramıştır. Saldırıda 1 işçi şehit olmuş, 3 işçi de yaralanmıştır. İşçiler helikopterle tahliye edilerek Hakkari Devlet Hastanesine tedavi altına alınmıştır. Vefat eden işçimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve baş sağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber