Doğuştan engelli Kemal'in hayali gerçek oldu

Doğuştan fiziksel engelli olan 10 yaşındaki Kemal Pınar, tekerlekli sandalyesine kavuştu. İlköğretim 4. sınıf öğrencisi küçük Kemal, Karaman sokaklarında özgürce gezebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğuştan ayakları tutmayan Kemal, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı evde eğitim programı ile okuyor. 4. sınıf öğrencisi olan Kemal'in yıllardır hayalini kurduğu tekerlekli sandalyesi ise hayırsever Düriye Gizli tarafından temin edildi. Ailenin durumunu gören İl Milli Eğitim Müfettişi Mahmut Demir, Karaman Beyazay Derneği yöneticileriyle irtibata geçti. Dernek Başkanı Ahmet Zeki Ünal, yardımsever Düriye Gizli ve diğer yetkililerle birlikte tekerlekli sandalyeyi Pınar ailesine evlerinde teslim etti.

Hayırsever Düriye Gizli kendisinin Almanya'da ikamet ettiğini birkaç haftalığına Türkiye'ye ziyarete geldiğini belirtirken, böyle bir ailenin yanında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Gizli, "İlk önce bu hayrın duyurulmasını istemedim. Ancak yetkili arkadaşlar bu yardımın diğer insanlara örnek olacağını söylemesi fikriyle kabul ettim. Yavrumuzun sevinci ise beni daha da mutlu etti. Buradan herkese sesleniyorum, ihtiyaç sahibi diğer engellilere yardım eli uzatılmasını istiyorum." dedi.

Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Ahmet Zeki Ünal, ?Yardımseverimizin bu duyarlılığı bizleri gerçekten çok memnun etti. Sandalyeyi, ihtiyacı olan bir aileye ulaştırmamız karşılığında Düriye Gizli, bizlere 4 adet daha tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Buradan yardımsever Karamanlılara duyurmak istiyorum. İhtiyaç sahibi engellilerimizi görmemezlikten gelmemeliyiz. Özellikle dernek olarak hayırseverlerimizden bir isteğimiz olacak, evde eğitim gören ihtiyaç sahibi birkaç öğrencimizin, yazı tahtası gibi eğitim araç gereçlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.? şeklinde konuştu.

Yıllardır tekerlekli sandalyesine kavuşacağı günü bekleyen Kemal'in mutluluğu gözlerden kaçmadı. Kemal en kısa zamanda merak ettiği Kuğulu Park'a, Aktekke Meydanı'ndaki alış veriş merkezine gideceğini belirterek, başta dernek yöneticilerine ve yardımsever teyzeye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber